Nets klar til at retsforfølge Aller efter Se og Hør-skandale

Nets overvejer, om selskabet skal lægge sag an mod Aller i kølvandet på sagen om, hvordan redaktionen på ugebladet Se og Hør gennem flere år angiveligt har brugt fortrolige oplysninger fra Nets’ it-systemer til bladets historier. Det skriver Jyllands-Posten.

»Den tilgang, vi har valgt på kort sigt, er at støtte kraftigt op om politiets efterforskning, så der er konsekvenser for de mennesker, der har været involveret. Men det betyder absolut ikke, at vi ikke kan tage tiltag baseret på det faktum, at der nok er en person, der har gjort noget ulovligt, men at der også er andre, der har betalt personen for at gøre det og har fået en forretningsmæssig fordel ud af at gøre det,« siger direktør Bo Nilsson fra Nets til Jyllands-Posten.

I sagen er det foreløbig kommet frem, at en medarbejder hos IBM, som stod for driften af Nets’ systemer til håndtering af betalinger med kreditkort, misbrugte sin adgang til systemerne til at finde oplysninger om kendte danskeres færden og aktiviteter ud fra kreditkorttransaktioner. Disse oplysninger solgte medarbejderen angiveligt videre til ugebladet Se og Hør.

Læs også: Nets: IBM skal tage sikkerhed lige så seriøst som os

Nets har allerede kritiseret leverandøren IBM for ikke at have gjort tilstrækkeligt for sikkerheden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>