TDC køber norsk kabel-tv-udbyder for 12,5 milliarder

TDC har købt Norges næststørste udbyder af kabel-tv, Get, for 12,5 milliarder kroner, og dermed bliver TDC ifølge selskabet selv til den største udbyder af kabel-tv i Norden.

Ifølge TDC passer norske Get godt sammen med danske YouSee både på infrastruktur og forretning. TDC’s norske datterselskab har et fibernetværk til erhvervskunder, og det vil kunne kombineres med Gets kabelnetværk til cirka 0,7 millioner husstande i Norge.

Prisen på 12,5 milliarder er dog i den høje ende, vurderer analytiker Morten Imsgard fra Sydbank ifølge Berlingske.

»TDC har været presset til at lede efter nye vækstmuligheder. TDC har gravet dybt i lommerne for at få fingre i Get, som er et lønsomt selskab og har en meget attraktiv vækstprofil; det skal med andre ord koste,« siger Morten Imsgard fra Sydbank til Berlingske.

Han vurderer, at TDC ikke havde mange andre muligheder for opkøb, der kunne sikre tilsvarende vækst, i Norden. Udfordringen for TDC bliver blandt andet at kunne fastholde salget af profitable kabel-tv-pakker i en tid, hvor et større antal forbrugere i Norden har fået mulighed for at få tv-indhold fra andre tjenester som eksempelvis Netflix og HBO.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>