NFC-chip i iPhone bliver låst til Apples betalingssystem i starten

En af de nye features i iPhone 6 er en NFC-chip, der kan bruges til dataudveksling over helt korte afstande. Teknologien kan blandt andet bruges i forbindelse med kontaktløse betalinger, hvis eksempelvis en kortterminal understøtter det. Men i første omgang, erd er noget, der tyder på, at NFC i iPhone 6 dog kun kunne anvendes inden for Apple-universet.

Mediet Cult of Mac fortæller i hvert fald, at NFC i iPhone 6, når telefonen i næste uge bliver lanceret, kun vil kunne bruges sammen med den digitale tegnebog Apple Pay.

Cult of Mac baserer historien på kilder hos Apple. Virksomheden har afvist at kommentere yderligere på forlydenderne.

Læs også: Kort-ekspert: iPhone er ved at være på teknologisk omgangshøjde

Mac-mediet påpeger, at Apple også gjorde Touch ID i iPhone 5 utilgængeligt over for udviklere i forbindelse med lanceringen af denne telefon. Og at det ikke er overraskende, at Apple ønsker at holde de kontaktløse betalingsmuligheder i iPhone 6 under tæt kontrol, mens virksomheden tester NFC-vandene.

Cult of Mac kan dog også fortælle, at det ifølge et andet medie, PC Advisor, er muligt at at give åben adgang til NFC-chippen, så udviklere kan designe gængse apps, der gør brug af den.

Chippen kommer i øvrigt fra den hollandske chip-producent NXP, samme virksomhed, der står bag den MiFare-teknologi, som det danske rejsekort-system baserer sig på. Og som tidligere på året viste sig kun at være kompatibel med de mobiltelefoner, som har en NFC-chip netop fra NXP.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>