Nordmænd foreslår flydende gaskraftværker ud for Fukushima

Siden en tsunami i 2011 ødelagde atomkraftværket i den japanske by Fukushima, har japanerne været på udkig efter nye måder at sikre deres energiforsyning på. Blandt mulighederne er et nyt forslag fra en norsk virksomhed om at bygge et naturgasdrevet kraftværk på en platform, der skal forankres mellem 5 og 50 kilometer fra kysten på en dybde, der er tilstrækkeligt stor til at afbøde effekten af en tsunami.

Læs også: Japansk atomkraftværk får grønt lys til genstart

Bag forslaget om det flydende kraftværk til en pris af næsten 9 milliarder kroner står den norske producent af off shore olieplatforme Sevan Marine ASA. Værket skal efter planen ligge på en cylinderformet platform med en diameter på 106 meter, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Fukushima-ulykken har ført til bekymringer hos japanerne om, hvordan landet fremover skal producere sin elektricitet og ikke mindst hvor, den skal produceres. Japan har indtil videre planer om at sætte nogle af verdens største flydende vindmøller op langs kysten ud for Fukushima.

Læs også: Atomkraftkonsulent: Lækager på Fukushima er værre end antaget

»Lige nu fokuserer vi mest på flydende havvindmøller, men vi vil gerne sætte gang i flere forskellige typer teknisk udvikling og forskning inden for flydende kraftværker,« siger Japans tidligere minister for økonomi, handel og industri Toshimitsu Motegi til Bloomberg.

Sevans naturgasdrevne projekt vil få en effekt på 700 megawatt, hvilket er to tredjedele af, hvad et moderne atomkraftværk kan præstere. Den skal leveres af turbinegeneratorer fra Siemens AG, og elektriciteten skal fragtes fra platformen ind til land via et undersøisk kabel.

Læs også: Første flydende Fukushima-vindmølle koblet på nettet

Naturgassen skal efter planen fragtes med skib til platformen, hvor der skal være lagerplads til 250.000 kubikmeter LNG. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvorfra gassen skal erhverves.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>