Hundredvis af mobil-job nedlægges i Øresundsregionen

Markedet for separate modemer til smartphones svinder, og derfor lukker svenske Ericsson nu sin modemdivision. Det betyder, at 689 job i Lund bliver nedlagt.

Meddelelsen fra Ericsson kommer samtidig med, at en anden af Lunds store mobilvirksomheder, Sony Mobile, har meddelt, at de skal skære 1.000 af i alt 7.100 stillinger, heraf ligger de godt 2.000 i Lund. Det fremgår af News Øresund.

Se de seneste jobmuligheder på Jobfinder.

Det er ikke godt for Europa, at store virksomheder vælger at skrue ned for aktiviteterne, fordi de ikke kan skabe et ordentligt overskud. Det er vand på kinesernes mølle.
Morten Thiessen, formand Ansattes Råd, IDA.

Hvor mange, der bliver taget af lønningslisten i Lund, ligger endnu ikke fast, men det er et faktum, at de sydsvenske sony-medarbejdere ikke går ram forbi, lyder det fra kommunikationsafdelingen ifølge News Øresund.

Danske ingeniører har dog ingen grund til at frygte for hårdere konkurrence på det øresundske arbejdsmarked, vurderer Morten Thiessen, formand for Ansatte Ingeniører i IDA:

»Det bliver højest som en lille bitte krusning på det danske ingeniørarbejdsmarked, for det svenske er cirka dobbelt så stort som vores. Og uden at hævde, at det svenske arbejdsmarked er det samme som det danske, har de heller ikke et stort problem med ledighed,« siger Morten Thiessen til ing.dk.

Fyrede Nokia-folk er fattede og klar til nye job

Traditionelt kommer folk, der mister jobbet i forbindelse med en massefyring, hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet, forklarer Morten Thiessen. Han henviser til erfaringerne fra lukningen af Nokias udviklingsafdeling i København, hvor cirka tusind medarbejdere hovedsageligt ingeniører blev fyret i foråret 2011:

»Min fornemmelse er, at de fleste nokia-ingeniører er i arbejde igen. Hullet er lukket, så vidt vi kan se, selv om der stadig er enkelte ledige ingeniør, som er dybt frustrerede over, at de ikke kan deltage i festen,« siger Morten Thiessen.

Læs også: Sverige har akut behov for 8000 el-ingeniører

Selv om der skulle være danske ingeniører blandt de fyringstruede i Lund, forventer Morten Thiessen ikke, at det påvirker ledigheden på det danske ingeniørarbejdsmarked med undtagelse af en særlig udsat gruppe:

»Hvis der kommer et pres, vil det primært være dimittenderne, der mærker det. Det er altid dem, der først bliver presset,« forklarer han.

Det mest bekymrende ved de aktuelle nedskæringer i Lund gælder ifølge Morten Thiessen ikke specifikt ingeniørarbejdsmarkedet, men hele det europæiske arbejdsmarkedet generelt:

»Det er ikke godt for Europa, at store virksomheder vælger at skrue ned for aktiviteterne, fordi de ikke kan skabe et ordentligt overskud. Det er vand på kinesernes mølle. Det er trist for Europa og burde give anledning til, at politikerne stille sig selv det spørgsmål, om den konkurrence, vi påfører os fra Fjernøsten, er på fair og lige vilkår,« fastslår Morten Thiessen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>