Nu kan selv de sikreste låse åbnes med 3D-printede snydenøgler

Flere nye teknologier kan gøre livet som indbrudstyv markant lettere. For nylig kom det frem, at smartphone-applikationen KeyMe gør det let at begå indbrud, hvis man blot har et billede af nøglen til den pågældende dør. Applikationen kreerer en 3D-model, indbrudstyven bestiller et print, og så står døren nærmest åben.

Nu har de to låsesmede Jos Weyers og Christian Holler taget teknikken til det næste niveau.

De kan nemlig 3D-printe et stykke plastik eller metal, der åbner de fleste låse på få sekunder. Uden nogensinde at se den oprindelige nøgle.

Læs også: Amerikansk iPhone-app gør indbrud pærelet

Det printede materiale er en såkaldt bankenøgle, der er baseret på det aktuelle nøglehul. En bankenøgle er basalt set en nøgle, der er filet ned, så den passer ind i låsen. Bankenøglen indsættes cirka tre fjerdedele ind i låsen og bankes med eksempelvis en hammer det sidste stykke ind, imens nøglen drejes.

Med den genererede kraft løfter bankenøglen stifterne i låsecylinderen, og låsen går op.

Låseindustrien har i sagens natur forsøgt at sikre sig mod bankenøgler ved at producere mere komplekse nøglehuller, men Jos Weyers og Christian Holler kan altså printe bankenøgler til selv de sikreste låse.

Læs også: Nu kan du låse hoveddøren med din mobil

Ifølge Wired er Holler ophavsmand til en software, der kaldes Photobump. Med et billede af nøglehullet og information om dets dybde, kan softwaren generere en printbar 3D-model, der kan åbne selv de mest komplekse låse.

Hverken Holler eller Weyers har dog planer om at assistere indbrudstyve, og der er da heller ingen planer om at gøre Photobump-softwaren offentligt tilgængelig.

Læs også: Snydenøgle giver frit spil for indbrudstyve

I stedet er det planen at skabe opmærksomhed hos låseproducenter. Ifølge Christian Holler satser mange nemlig på, at hemmeligholdelse af nøglens form er nok til at sikre sig.

»Det er en falsk tryghedsfølelse. Hvis en beskyttet profil er din eneste sikring, så bør du være opmærksom på, at det ikke længere er nok,« siger han.

Læs også: Bankenøglers usynlige spor

Christian Holler arbejder i øjeblikket sammen med tysk politi på at afklare, om brug af 3D-printede bankenøgler efterlader spor, der kan bruges i efterforskningen.

I videoen herunder kan du se, hvordan den 3D-printede bankenøgle fungerer:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>