Nu lukker Messenger helt – også i Kina

En æra er ved at være slut. Et af de mest populære programmer fra 00erne – MSN Messenger eller Microsoft Windows Live Messenger – bliver nu endeligt lukket helt ned. Det skriver BBC.

Nyheden har været ude før, men nu skulle det være helt slut med det gamle chat-program, som blev lanceret i 1999. Den første lukning af programmet skete efter Microsoft købte Skype, og efterfølgende har fået brugerne flyttet fra Messenger til Skype.

Læs også: Microsoft lukker Messenger – nu skal alle bruge Skype

De kinesiske brugere fortsatte med at bruge programmet, men nu bliver der også lukket ned for programmet i østen, og dermed er det et endeligt for det 15 år gamle program.

Kineserne lokkes over på Skype

Microsoft lukker signalet i oktober, men brugerne vil blive flyttet over på Skype, så kineserne stadig kan chatte med hinanden.

I 2009 havde Messenger 330 millioner brugere, men tallet faldt senere, samtidig med at antallet af Skype-brugere i 2012 steg til 300 millioner.

I Kina har Messenger haft hård konkurrence fra lokale rivaler som QQ messenger. Microsoft har sendt mails til alle deres brugere, som opfordrer dem til at flytte over på Skype, hvor de i medgift vil få nogle credits.

Fra simpel tekstchat til videotelefon

Messenger begyndte som en simpel tekstchat i 1999, som en konkurrent til ICQ – som fortsat eksisterer. Senere blev der tilføjet en lang række funktioner til tekstchatten, som både spil, billedudveksling, videoopkald og mange andre ting, da teknologien blev opdateret.

Men da Microsoft købte Skype for 8,5milliarder dollars i 2012 var det begyndelsen til enden for den ellers så populære chatfunktion.

Læs også: Microsoft får lov til at købe Skype

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>