Ny blogger: Rekrutteringsprocessen er it-branchens svøbe

I dag byder vi en ny blogger velkommen her i bloggeruniverset, Version2’s bankende hjerte.

Gordon Flemming har før skrevet gæstebloggen ’En privat sky fødes’, og nu springer han altså ud i sensommeren med en blog om de it-tanker, han går og gør sig.

Gordon er efter eget udsagn it- filosof, strategy, columnist og hands-on problemknuser uanset teknologi, og i sit første indlæg raser han over måden, man som it-person rekrutteres på:

‘Rekrutteringsprocessen er blevet it-branchens svøbe, den virkelige dræber af nytænkning og kreativitet, som ellers er bydende nødvendig for at blive førende på globalt plan. HR har sammen med rekrutteringsfirmaer overtaget rekrutteringen, men de forstår sig ikke på it og er derfor nødt til at støtte sig op ad certificeringer, som for det meste bliver udenadslære omkring et specifikt produkt. Den blinde leder den blinde … (…)

Processen starter hos rekrutteringsbureauet. De fleste – og jeg mener de fleste rekrutteringsbureauer, for der er også nogle få professionelle og kompetente blandt dem – sidder bare og leder efter nøgleord i deres database eller på LinkedIn og prøver at matche det med den opgave, de nu har liggende foran sig. En opgave, som de meget vel også kan have fundet på et jobsite ligesom dig eller mig.

Med andre ord: Det er jo ikke den store værdi, de tilfører, og de bliver derfor nærmest et irriterende, fordyrende og fordummende mellemled. Med fordummende mellemled mener jeg, at hvis man kun kan finde ud af at matche nøgleord, så kunne man lige så godt sælge kuglepenne og kopipapir.’

Læs resten af indlægget her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>