Ny iPhone 6 tåler den halve belastning af iPhone 5

Den nye iPhone 6 er mere holdbar, end man måske får indtryk af, hvis man har set én af de videoer, som siden lanceringen har cirkuleret, hvor en umiddelbar konstruktionssvaghed gør det muligt at bukke telefonen. Men det kræver en forholdsvis høj belastning, konkluderer amerikanske Consumer Reports.

Consumer Reports kan sammenlignes med det danske Forbrugerrådet Tænk, og de har i kølvandet på det, der på sociale medier er blevet kendt som #bendgate, udsat Apples nye telefoner for en test for at måle, hvilken belastning de kan holde til i forhold til lignende telefoner på markedet.

Konklusionen var, at de nye telefoner er væsentligt svagere end både iPhone 5 og flere af de telefoner, som iPhone 6 konkurrerer mod, men at de var mere holdbare end HTC One M8.

Læs også: Apple: Ekstremt sjældne tilfælde af bukkede iPhone 6 Plus

Det er især den store iPhone 6 Plus, som har måttet stå for skud, efter et mindre antal beretninger fra køberne af den nye telefon, som har oplevet, at den er blevet bøjet blot ved at ligge i forlommen på et par bukser.

Ifølge Consumer Reports-testen, så kan iPhone 6 Plus klare cirka 41 kilogram, før den bukker. Til sammenligning kan Samsungs tilsvarende store Galaxy Note 3 klare 68 kilogram i samme test. Apples iPhone 5 kan klare cirka 59 kilogram.

Være ser det ud for den almindelige iPhone 6, der i testen bukker under for 32 kilogram. Det svarer til lidt over halvdelen af den vægt, dens forgænger kunne klare.

Apples egen tilsvarende test udsætter kun telefonen for 25 kilogram, hvor kravet er, at den skal kunne klare presset og vende tilbage til normal form.

Læs også: iPhone 6: Tidlig anmeldelse af en sen telefon

Apples umiddelbare reaktion på omtalen af de bukkede telefoner var at give en håndfuld amerikanske teknologijournalister rundvisning i Apples testlaboratorium.

Det store spørgsmål for Apple er, hvorvidt selskabet har undervurderet, hvor stort en belastning telefonen kan forventes at blive udsat for under normalt brug. Det er fortsat vanskeligt at sige med sikkerhed, da der primært har været demonstrationer af, hvordan den kan bukkes med hænderne, som eksempelvis nedenstående video fra tyske Computer Bild.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>