Ubuntu-smartphones meldes klar til december

Det har været lang tid undervejs. I sommeren 2013 måtte Canonical udskyde den første Ubuntu OS til smartphones, fordi et crowdfounding-projekt ikke fik nok penge i kasse. Men nu er der godt nyt til alle, der vil købe en telefon med Ubuntu.

I et samarbejde med den kinesiske virksomhed Meizu har Canonical udviklet telefonen MX4 i en Ubuntu-udgave. Efter planen skal telefonen være i handlen til december i flere forskellige versioner. Det skriver IDG.se.

Ubuntu Touch, som den mobile udgave af styresystemet hedder, har tidligere kunnet installeres på en Android-telefon. Men nu er Canonical, der er selskabet bag Ubuntu Touch, altså klar med en udgave til producenterne.

Ubunu Touch er kompatibel med en hvilken som helst skærm mellem 6 og 20 tommer med en opløsning mellem 100 og 450 ppi. Systemet har indbyggede apps, der blandt andet tæller en musikafspiller, et fotobibliotek og en kort-app.

Ifølge The Star forventes Meizu MX4 med 16 gigabyte at koste omkring 2.500 kr. i Europa.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>