Oracles Larry Ellison træder tilbage

I en alder af 70 er det næppe overraskende, at en administrerende direktør træder tilbage og overlader posten til yngre kræfter. Når den 70-årige er Oracles Larry Ellison, så er det dog også et farvel til én af de mest farverige – og stenrige – topchefer i it-branchens historie.

Larry Ellison beholder en formel post som teknisk direktør i Oracle, mens Safra Catz og Mark Hurd – ham med skandalen, da han var hos HP – foreløbig deles om ansvaret som administrerende direktører.

Få personer i it-branchen har skabt flere myter og legender end Larry Ellison, for selvom Bill Gates er rigere og Steve Jobs havde flere beundrere, så var det ikke tilfældigt, at Larry Ellison fik tilsneget sig en cameo i filmen Iron Man 2, hvor han mødes med Tony Stark.

Larry Ellison har eksempelvis underholdt titusindvis af deltagere på Oracle Open World-konferencen med anekdoter fra Oracles begyndelse om, hvordan pizzabudet blev hyret som firmaets første økonomichef, og hvordan der aldrig var en Oracle Database release 1.0, men firmaet solgte release 2.0 til det amerikanske forsvar og først derefter gik i gang med at programmere.

Larry Ellison har også ligget i indædt kamp om at have verdens største lystyacht med både andre it-milliardærer og arabiske oliesheiker. Og så ejer han et par jagerfly. Historien om, at han skulle have fløjet sin private jet under Golden Gate Bridge er dog ubekræftet.

Det seneste årti har han dog virket mere interesseret i at vinde America’s Cup og andre store sejlsportskonkurrencer, end i at passe kontorarbejdet i Oracles hovedkvarter i Redwood mellem San Francisco og San José. Men han har selvfølgelig også købt en privat ø nær Hawaii, som skal passes.

Larry Ellison har også været berygtet for ikke at lægge fingre i mellem, når det handlede om at kritisere konkurrenter, og Oracle har nærmest ligget i åben krig med både IBM og Microsoft under Larry Ellison.

Den stil har Oracle dog tonet ned de senere år, og med Larry Ellison i en mere tilbagetrukket rolle vil vi formentligt komme til at se en endnu mere poleret fremtræden fra Oracles ledelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>