Over en million mennesker kan have ebola inden nytår

Går det helt galt, kan op til 1,4 millioner mennesker i Liberia og Sierra Leone være smittet med ebola i januar 2015. Det scenarie kan udspille sig, hvis ikke de nuværende hjælpeaktioner virker.

Det anslår USA’s Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) i en analyse af den igangværende epidemi, skriver en række medier, bl.a. nyhedsbureauet Ritzau.

Læs også: Tusindvis ventes smittet med ebola

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har ebola-epidemien kostet 2.811 mennesker livet i Sierra Leone, Guinea, Liberia og Nigeria siden begyndelsen af i år, mens 5.864 er blevet smittet.

Rapporten fra Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse bygger på tal, der er tre uger gamle og til en vis grad historiske. Men CDC arbejder med en underrapportering på en faktor 2,5, som får organisationens chef, Tom Frieden, til at udgive rapporten alligevel. Det er nemlig nu, at der skal gøres en indsats, hvis spredningen skal bekæmpes, og kurven knækkes.

Læs også: Læger uden Grænser: Kom nu ind i kampen mod ebola, Danmark

»Bundlinjen her er, og det er et vigtigt redskab, at modellen viser, at en stor indsats nu kan få bugt med epidemien. Men modellen viser også, at der er alvorlige omkostninger ved en forsinkelse,« siger han ifølge Ritzau.

Dog skal det tilføjes, at der inden for de førnævnte tre uger er sat flere hjælpeaktioner i gang af det internationale samfund, som ventes at kunne gøre en forskel.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>