Overraskende valg af EU’s kommende "it-kommissær"

En ældre tysk herre, der foretrækker at læse morgenavisen på papir frem for iPad.

Sådan beskrives EU’s kommende kommissær med ansvar for den digital dagsorden, Günther Oettinger, i tyske medier. Han står til at overtage posten efter den nuværende kommissær og næstformand Neelie Kroes i Europa-Kommissionen, når den nuværende kommissions mandatperiode udløber den 31. oktober i år. Det erfarer tyske Der Spiegel fra anonyme EU-kilder.

Valget af Günther Oettinger kommer som en overraskelse, fordi han ikke har nogen særlig erfaring eller forhold til det digitale område, som han givetvis kommer til at have ansvar for.

Oettinger sidder i øjeblikket på posten som EU’s energikommissær, og er førhen blevet kritiseret i tyske medier for at have omgået EU-love.

EU’s digitale dagsorden er et af kommissionsformand Jean-Claude Junckers prestigeprojekter, der har som mål at skabe en yderligere vækst på over 3.700 mia. kr. og flere hundrede tusinder arbejdspladser inden 2020.

Et af Junckers erklærede mål er at skabe et fælles europæisk marked for digitale ydelser uden handelsbarrierer. Andre mål er at udbygge det europæiske fibernetværk og afskaffe alle roaming-afgifter på tværs af EU-landene. Sidstnævnte blev vedtaget i EU-parlamentet i marts, men forslaget er siden blevet kritiseret af De Grønne for at indføre en form for netneutralitet.

Læs også: EU siger ja til at afskaffe roaming – Piratpartiet protesterer

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>