Salget af phablets overhaler bærbare computere og tablets

Det er ikke mere end tre år siden, at ordet phablet blev populært med lanceringen af Samsungs Galaxy Note. Men knap har tungen vænnet sig til at smage på ordet, før det ser ud til at blive det nye sort.

Salget af phablets er nemlig kraftigt stigende og vil allerede i år overgå salget af bærbare computere med 5 mio. leverede enheder. Det viser en ny prognose fra analysevirksomheden IDC, der også spår, at phabletten bliver den anden mest populære smart device efter smartphonen.

»Vi forventer endnu mere opmærksomhed på phablets i takt med, at smartphones med større skærme bliver normen, især når Apple hopper med på vognen i de kommende uger,« siger Melissa Chau, der er analysechef hos IDC.

Læs også: Reuters: Næste iPhone får skærm på 4,7 og 5,5 tommer

Der vil anslået blive leveret 175 mio. phablets mod 170 mio. bærbare computere i 2014, og næste år er det tablettens tur til at blive overhalet.

Her anslår IDC, at leverancerne af phablets vil blive næsten fordoblet til 318 mio. enheder – langt over de forventede 233 mio. tablets.

Ser man længere ud i IDC’s prognose, vil phabletten allerede i 2018 sidde på knap 25 pct. af markedet for smartphones, bærbare computere, tablets og pc’er.

En af de mest markante resultater fra prognosen viser, at salget af phablets vil stige med gennemsnitligt 60 pct. om året over de næste fem år. Til sammenligning vil salget af smartphones her stige med knap 6 pct. årligt, tablets med 7 pct., mens salget af både pc’er og bærbare computere vil gå tilbage med et par pct.

En phablet bliver i prognosen defineret som en smartphone med en skærm på mellem 5,5” og 7”.

iCharts

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>