Passagerer risikerer at betale for meget efter rejsekortopdatering

En større planlagt opdatering af rejsekortsystemet, der forløb hen over weekenden, gav en række problemer med tjek-ud-tiderne og endte med at forsinke den lange opdatering yderligere.

Fejlen betyder, at nogle passagerer indtil tirsdag morgen kan risikere at blive takseret en time for meget af rejsen og dermed ende med at betale for meget.

Opdateringen blev sat i gang fredag eftermiddag kl. 16 og skulle efter planen have været færdig søndag kl. 20.

Læs også: Derfor lægger opdatering rejsekortets selvbetjening ned hele weekenden

Forinden var der lavet pilottest af opdateringen, som forløb gnidningsfrit. Alligevel gav den endelige opdatering fejl:

»Der skete det, at vi kørte successivt ud med den nye version af systemet i forskellige pakker. Derfor havde vi i en periode både version 4 og version 5 af systemet ude, og da vi havde nogle folk ude og lave forskellige rejsemønstre, opdagede vi, at der blev angivet forkert tid mellem udstyr med de forskellige versioner,« siger direktøren for Rejsekort A/S, Bjørn Wahlsten, der blev gjort opmærksom på problemet kl. 2.30 natten til søndag.

Konkret opstår fejlen, når man tjekker ind på en stander med den nye version og efterfølgende tjekker ud på en maskine med den gamle version. Det får systemet til at tro, at man har rejst en time længere, end hvad der egentlig er tilfældet.

»Det skyldtes noget med timesetting i de to versioner, som er konsistente i hver af versionerne, men ikke er det indbyrdes,« siger Bjørn Wahlsten til Version2.

Hvordan kunne det ske, uden at I havde opdaget det på forhånd?

»Godt spørgsmål. Vi lavede en pilottest, og der fangede vi det ikke, så vi skal have fulgt op på det og finde ud af, hvordan det kunne ske,« siger Bjørn Wahlsten.

Ramte passager får automatisk pengene tilbage

Han kan endnu ikke svare på, hvor mange passagerer der er ramt af den ekstra taksering, men alle rejserne vil ifølge selskabet blive efterkalkuleret, og evt. overtakserede rejser vil blive indbetalt automatisk på kundernes Nemkonto inden for to-tre uger.

Efter at selskabet opdagede fejlen, stoppede det midlertidigt med at rulle opdateringen ud indtil søndag formiddag, hvor arbejdet fortsatte. Alle standere skulle derfor køre med den nyeste version af systemet i skrivende stund, med undtagelse af nogle busser, der stadig vil køre rundt med den gamle version indtil tirsdag morgen.

Under opdateringen var det blandt andet ikke muligt at optanke rejsekortet via selvbetjeningen på rejsekort.dk. Opdateringen var ifølge Bjørn Wahlsten »en af de større«, der blandt andet gør det muligt for passagererne at se længere tilbage i rejsehistorikken, at få overblik over den løbende saldo og få oplysninger om, hvor der kan opnås rabat med rejsekortet. Opdateringen skulle have været ude allerede den 20. juni, men en række fejl under tests fik Rejsekort A/S til at udskyde udrulningen.

Den næste større opdatering forventer selskabet at rulle ud inden for 1½-2 år.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>