Google vil redde dig fra at blive kørt ned

Google har netop fået godkendt et patent af det amerikanske patentkontor af en ny teknologi, som går ud på, at bruge smartphones til at advare brugerne mod farer i nærheden, som for eksempel indkommende trafik.

Det skriver det norske it-medie Digi.no.

Patentet beskriver blandt andet, hvordan teknologien kan sammenholde telefonens GPS-signal med eksempelvis ulykkesrapporter og information om andre farer, der måtte være på færde i nærheden.

Ligeledes viser en illustration, hvordan teknologien sender en advarsel ud til brugeren, når vedkommende kommer inden for en afstand af fem meter fra trafikeret veje eller togskinner.


Grafik fra Googles godkendte patent, der skal udnytte sporingsteknologierne i brugernes smartphones til at advare mod farer i nærheden, som eksempelvis trafikerede veje.

Udover GPS’en vil teknologien også blandt andet kunne bruge mikrofonen i smartphonen til at aflytte omgivelserne og advare mod for eksempel bilmotorer og bremselyde ifølge Digi.no.

Dette kan måske vise sig brugbart for de mange cyklister, der cykler med musik i ørerne og derfor ikke hører, hvad der sker i trafikken. Google skriver også i ansøgningen, at en af baggrundene for patentet er, at et stigende antal mennesker får adgang til multimedieindhold på mobilen i mange forskellige situationer.

Selskabet er dog ikke de første til at tage forholdsregler for smartphone-brugere med øjnene klistret til skærmen frem for omgivelserne. I den kinesiske by Chongqing er der lavet et særligt fortov til folk, der går, mens de kigger ned i deres smartphone for at forhindre kollisioner med især ældre mennesker og børn.

Det skal lige noteres, at der indtil videre kun er tale om et godkendt patent. Hvorvidt Google rent faktisk vælger at implementere funktionaliteterne i dens Android-styresystem på et tidspunkt er stadig usikkert.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>