Bitcoin-app vil omgå betalingsterminaler og banker

En kontaktløs og decentral betalingsløsning baseret på NFC og bitcoins er ved at blive udviklet af en gruppe schweiziske studerende fra University of Zurich.

Løsningen benytter sig udelukkende af NFC-kontakten mellem de forskellige smartphones og omgår dermed behovet for både kreditkort, betalingsterminaler i butikkerne og aftaler med bankerne.

I stedet gør den det muligt for enhver person med en Android smartphone at modtage og sende betalinger med bitcoins og fungerer således også som en mobil online wallet.

CoinBlesk, som appen hedder, udnytter NFC-teknologien til at overføre bitcoins mellem mobilbrugerne. Det foregår ved, at en smartphone fungerer som sælger ved at anmode om et beløb, mens modpartens smartphone opfører sig som betaler. Der er således tale om tovejs-NFC-betalinger, hvor hidtidige løsninger har benyttet sig af envejsmodellen med en sælger (fx kortterminalen i butikken) og en køber (smartphone eller kreditkort med NFC-chip).

Desuden behøver kun en af telefonerne at være koblet op på nettet for at gennemføre transaktionen, hvilket gør det lettere at betale i udlandet, hvor der kan være roaming-afgifter.

Appen understøtter indtil videre kun smartphones med NFC-chip og Android 4.4 (KitKat) eller nyere.

Google åbnede med lanceringen af Android 4.4 i oktober 2013 op for muligheden for Host Card Emulation (HCE) på NFC-telefonerne, der betyder, at betalingskort kan emuleres direkte af apps på telefonen, og ikke behøver at blive gemt på en fysisk chip, som fx simkortet.

Det er mindre sandsynligt, at appen vil kunne bruges på den nye iPhone 6, der som bekendt også har indbygget NFC-chip. Apple har nemlig tilsyneladende valgt at begrænse brugen af chippen til selskabets lukkede betalingssystem Apple Pay indtil videre, hvilket udelukker tredjeparts-apps.

Om det vil ændre sig må tiden vise, men selskabet har tidligere vist sig at lukke app-udviklerne ind i varmen efter noget tid. Da iPhone 5S kom på gaden september sidste år med fingeraftrykslæseren Touch ID, var det i første omgang lukket land for udviklerne. Et år efter tillader Apple nu med iOS 8, at udviklerne kan lave apps, der benytter sig af Touch ID.

CoinBlesk er stadig i en beta-udgave og understøtter indtil videre Nexus 10, Nexus 7, Nexus 5, Samsung Note 3, Samsung S4, LG G3, HTC One (M8) og Sony Experia Z.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>