Psykologer: 3D giver ikke bedre filmoplevelse end 2D

Bliver filmen bedre med 3D – eller er den god nok, hvis den kun vises i to dimensioner? En gruppe forskere fra University of Utah har kigget på, om det kan betale sig at iføre sig 3D-briller for at få en ekstra dimension i biografmørket.

U News, universitetets egen avis, oplyser, at psykologiforskerne har studeret de følelsesmæssige påvirkninger af filmene. Ud fra det har de fundet ud af, at der ikke er nogen signifikant forskel mellem de to formater.

Filmklip bliver ofte brugt i forbindelse med psykologi- og neurovidenskab, og derfor ville forskerne finde ud af, om der er forskel på, hvorvidt man benytter 2D- eller 3D-klip.

En af forskerne udtaler, at 3D nok ikke giver en anden oplevelse end 2D i forhold til emotionel respons.

»Vi ville finde ud af, hvorvidt teknologiske fremskridt som 3D forbedrer studiet af følelser, specielt for unge patienter, som rutinemæssigt er udsat for hightech-enheder og medier i deres daglige liv. 2D og 3D er lige effektive i at fremprovokere emotionel respons, hvilket også kan betyde, at udgiften, som er involveret i at producere 3D-film, ikke giver meget andet end nysgerrighed. Yderligere studier er selvfølgelig nødvendige, men vores fund burde være opmuntrende for de forskere, som ikke har råd til 3D-teknologi,« siger Sheila Crowell, lektor i psykologi ved University of Utah.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>