Rygterne talte sandt: Microsoft køber Minecraft

Microsoft køber det svenske firma Mojang, der står bag det populære computerspil Minecraft, som i dag storhitter på både Xbox og pc-platformen.

Den officielle meddelelse om købet kommer, en lille uge efter de først rapporter om købet dukkede op i internationale medier.

Microsoft betaler 2,5 milliarder dollar (14,3 milliarder kroner) i handlen, som man forventer at kunne afslutte endeligt inden årets udgang.

“Minecraft udvider vores spilportfolio og gør os i stand til at nå nye spillere på tværs af platforme,” siger Microsofts chef for Xbox, Phil Spencer.

Microsoft vil satse på at udvide det globale community omkring Minecraft via dets egne platforme Xbox og Windows, men vil også holde Minecraft åben på iOS, Android og Playstation.

Skaberen af Minecraft, svenskeren Markus Persson, har besluttet ikke at gå med over til Microsoft i forbindelse med overtagelsen. Han har tidligere kritiseret Microsofts seneste version af Windows.

En del investorer har løbende opfordret Microsoft til at forlade spilmarkedet og sælge sin Xbox-division helt fra.

Det har dog ikke gjort indtryk på Microsofts nye topchef Satya Nadella, som med købet fastholder Microsofts satsning på dette marked.

“Gaming omfatter en stribe devices – fra pc’er og konsoller til tablets og mobiltelefoner. Minecraft er en åben platform med et levende community, som er rigt på nye muligheder for Microsoft,” lyder det i en kommentar fra Microsoft-bossen.

Analytikerne ser købet af Minecraft, som en vej til større udbredelse af Microsofts knap så succesfulde mobil-styresystem Windows Phone, hvor Minecraft hidtil ikke har været tilgængeligt.

I en kommende Windows-version af spillet vil det derfor være oplagt, at nogle funktioner og muligheder kun vil være tilgængelige via Windows-versionen.

Læs også:

Danmark smadret i populært computerspil

10 fede spil der kan køre på en elendig pc

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>