Samsung stopper salg af Chromebooks i Norden

Med en udmelding om at “tilpasse sig efterspørgslen” og satse mere på tablets, trækker Samsung sig fra det nordiske marked for Chromebooks fra udgangen af september. Det skriver Computerworld, der blandt andet har talt med det Sydkoreanske selskabs danske danske direktør Claus Holm på forbrugerelektronikmessen IFA i Berlin.

Alle nuværende ordrer vil blive behandlet i løbet af efteråret, hvorefter salget stopper i blandt andet Danmark, Sverige, Norge og Finland.

“Salgsstoppet er gældende i Danmark og i den nordiske region og afspejler ikke forholdene på andre markeder,” oplyser Samsungs nordiske hovedsæde i Stockholm til Computerworld, efter at mediet har hørt rygter om, at selskabet helt ville trække sig fra salget af bærbare computere i Norden.

På verdensplan går 85 pct. af salget af Chromebooks til uddannelsessektoren ifølge analyseinstituttet Gartner, og i Danmark har både Ballerup og Albertslund kommune indkøbt samlet 3.500 af Samsungs Chromebooks til skoleeleverne.

Gartner spår også, at salget af Chromebooks vil nå 14,4 mio. enheder i 2017, hvilket næsten svarer til en tredobling af salget.

Det har endnu ikke været muligt at få en forklaring på hvorfor Samsung stopper salget af sine Chromebooks andet end Claus Holm oplyser at selskabet vil satse på salg af tablets.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>