Skybrud lammede togtrafikken i København

»Det voldsomme regnvejr natten til søndag har sat Østerport station og tunnelen ved Svanemøllen i det centrale Købehavn under vand,« skrev BaneDanmark blandt andet i en af en række opdateringer søndag formiddag.

Banedanmark havde derfor hele søndagen travlt med først at pumpe vandet væk og siden teste signaler og elektronik efterfølgende er blevet testet.

Arbejdet gav resultat, og mandag morgen var kun en S-togslinje meldt ude af drift.

Banedanmark har i sit beredskab adgang til særlige kraftige pumper. Hver af de tre pumper kan fjerne mellem 800 og 1000 m3 vand i timen, og de pumper har været på hårdt arbejde for at tørlægge stationerne. Derfor lykkedes det altså at få Østerport og Svanemøllen stationer op at køre igen blot et døgn efter oversvømmelserne.

Svanemøllen bliver også brugt til værksted, hvor tog bliver efterset og lignende, og her melder DSB om, at der måske kan blive kortere tog mandag morgen, da oversvømmelserne har ‘besværliggjort’ arbejdet med at efterse togene.

Selv metronettet var en stor del af søndagen delvist ude af drift, da Sundby Station stod mere eller mindre under vand.

Har du billeder af oversvømmelserne i København, så modtager redaktionen dem med kyshånd på adressen redaktion@ing.dk. Vi vil også meget gerne have læsernes tip til vores dækning af skybruddet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>