Indfaldsvej i København stadig ramt af oversvømmelse

Vandmasserne fra skybruddet, som ramte Københavnsområdet natten til søndag, er stadig ikke helt væk. Det betyder blandt andet, at morgentrafikken mandag bliver ramt. På Helsingørmotorvejen/Lyngbyvej ved Ryparken Station var der mandag morgen stadig en oprydning i gang, skriver blandt andet Berlingske.

Det er ikke kun selve vandmasserne, der skaber problemer. Også de genstande, som vandet har båret med sig, skal fjernes, inden der kan åbnes for biler på Lyngbyvej igen. Det er blandt andet grene, kviste og materialer fra vejarbejder, som har samlet sig sammen med vandmasserne.

Lyngbyvej, som er et af de steder, som er ramt, har tidligere været udsat for oversvømmelser, både i 2010 og i 2011. Og her har der tidligere været forslag fremme om at gøre det til et vanddepot, når uvejret rammer.

Læs også: Kloakdirektør: Benyt Lyngbyvejen som vanddepot

For når de massive vandmasser kommer, så skal vandet have et sted at løbe hen, og det søger naturligt nok, til de lavest liggende områder.

Per Jacobsen, daværende forsyningsdirektør for vand og kloak i Københavns Energi, forklarede i 2011, at Lyngbyvejen måske er det bedste sted at placere regnvandet, når København rammes af skybrud:

»For det er et naturligt hul i terrænet, og vi ved, at vandet søger hen mod de lavtliggende områder. Så hvis vi ikke kan finde en anden billig løsning, er det bedste måske at affinde sig med, at hullet ved Lyngbyvejen bliver fyldt med vand og så langsomt tømme det derfra, og så undgå, at vi skader for meget og sikre, at trafikken ikke kører igennem,« siger Per Jacobsen.

Ved 8-tiden meldte Vejdirektoratet, at Lyngbyvej og dermed adgangen til Helsingørmotorvejen fra Københavns centrum ventes at åbne mandag eftermiddag mellem kl. 15 og 16.

Har du billeder af oversvømmelserne i København, så modtager redaktionen dem med kyshånd på adressen redaktion@ing.dk. Vi vil også meget gerne have læsernes tip til vores dækning af skybruddet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>