Styrelse efter afsløring af sikkerhedshul: Virksomhedsregister er ikke en legeplads

Selvom det med NemID er muligt at logge på virk.dk og gøre sig selv til eksempelvis Lego-direktør for en dag, skal man lade være, lyder det i en melding fra Erhvervsstyrelsen. Det er nemlig ulovligt.

På hjemmesiden Virk.dk kan man alene med NemID få adgang til Erhvervsstyrelsens database, Webreg. Her kan man uden at give yderligere dokumentation ændre vigtige virksomhedsoplysninger som ansatte, moms, import, eksport og indsætte sig selv som administrerende direktør i virksomheden.

Læs også: Sikkerhedsbrist i virksomhedsregister: Alle kan blive direktør

Men det er strafbart, hvis man bevidst går ind og foretager ændringer, som man ikke har ret til, eller hvis man på anden måde opgiver forkerte oplysninger til offentlige myndigheder, oplyser styrelsen.

»Webreg er ikke nogen legeplads, og det er ikke lovligt at foretage forkerte registreringer – heller ikke proforma eller for sjov,« forklarer kontorchef i Erhvervsstyrelsen Lars Bunch i en meddelelse på styrelsens hjemmeside.

Kontorchefen understreger, at man ikke er anonym, når man har logget ind med NemID, og det er derfor ret nemt at finde ud af, hvem der har haft sjov med virksomhedsregisteret.

Systemet er ifølge styrelsen designet med den indbyggede åbenhed for alle med et NemID for at gøre det enkelt for virksomheder at drive deres forretning.

»I Danmark skal virksomhederne ikke vente på, at myndighederne foretager registreringer. De har adgang til et smidigt system, hvor de selv kan foretage de nødvendige og lovpligtige registreringer,« meddeler Lars Bunch.

Fra næste år kan alle virksomheder abonnere på ændringer i selskabets oplysninger. Det betyder, at enhver justering af firmaets registrering udløser en besked til virksomheden via Digital Post. Det skal mindske mulighederne for misbrug, lyder det fra Erhvervsstyrelsen.

»Men selvfølgelig er der altid tale om en balancegang mellem sikkerhed og smidighed,« erkender Lars Bunch.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>