Trådløse opladere på vej til smartphones

En smartphone der lader op, mens du taler i den.

Dette kan meget vel være næste skridt i udviklingen af mobilopladere, hvis ellers teknologien, som flere virksomheder er ved at udvikle og få på markedet, viser sig at leve op til dens gyldne løfter.

Både uBeam og Energous arbejder på at lancere trådløse opladere til mobiltelefoner inden for de næste par år, der efter sigende har en rækkevidde på op til knap ti meter, omend watt-styrken bliver kraftigt reduceret med afstanden.

Hidtil har den trådløse opladning begrænset sig til fysisk kontakt gennem elektromagnetisk induktion, hvor telefonen ganske vist ikke er tilsluttet elnettet med et kabel, men i stedet bliver ladet op ved at ligge oven på en afsender-plade. Det er blandt andet tilfældet for Qi, som understøtter smartphones fra Nokia, HTC, LG og Samsung med flere. Apples iPhone er dog ikke hoppet med på den vogn.

Læs også: Starbucks bygger trådløs opladning ind i bordene

De kommende teknologier fungerer ved at omdanne elektriciteten til ultralyd, som kan bevæge sig over længere afstande for at blive opsnappet af en modtager og igen omdannet til elektricitet. Energous’ løsning hedder WattUp, og den modtager og omdanner signalet i en afstand på op til knap fem meter ved hjælp af en radioantenne og et særligt integreret kredsløb.

Firmaet blev børsnoteret i foråret, hvor det rejste over 140 mio. kr. i kapital.

Indtil videre er wifi-opladning stadig en relativt klodset affære, hvor selve smartphonen skal sidde i en større modtagerenhed, før opsætningen fungerer.

Men hvis teknologien slår igennem og behovet for batterikapaciteten falder, vil det også være lettere at bygge en modtager ind i selve telefonen, skriver New York Times.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>