Trafikselskaber: Uklogt at droppe klippekort under opdatering af Rejsekort

Den 12. oktober skulle have været sidste salgsdag for klippekort i hovedstadsområdet. Men en opdatering af Rejsekort er nu udskudt til slutningen af september. Og det er lidt for tæt på klippekorts-afskeden, mener trafikselskaberne, der nu har valgt at holde pap-billetten i live indtil næste år.

»Problemet er, at systemopdateringen falder sammen med udfasningen af klippekortet, og det vidste vi ikke, da vi planlagde udfasningen. Det er for os et spørgsmål om at prioritere og gøre det klogt,« siger Søren Englund, der er markedschef i Movia til Version2.

Hos Movia ønsker man, at der tages højde for uforudsete problemer med opdateringen, som vil kræve megen opmærksomhed.

»Hvis man i et sådan projekt kunne sige, at alt gik glat, så kunne vi godt holde fast i udfasningen til oktober. Men vi er også klar over, at hvis man laver en softwareopdatering til så stort et projekt, så handler det om at være fokuseret,« forklarer Søren Englund.

Læs også: Klippekortet overlever endnu en omgang

Også hos DSB mener man, at det er vigtigt at have en plan B, hvis rejsekortsopdateringen ikke virker som den skal.

»Vi vil have en periode med klippekort, indtil vi er sikre på, at rejsekortet fungerer, som det skal. Vi vil være sikre på, at opdateringen kører, og når vi er helt sikre på det, så føler vi os mere trygge ved at udfase klippekortet,« siger Christian Linnelyst, der er slagschef i DSB.

For begge trafikselskaber handler beslutningen også om at undgå en overbelastning af det fællesdrevne Rejsekorts-kundecenter. En ny måde at håndtere brugere på samtidig med en stor stigning i antallet af kunder ville give for meget arbejde, lyder vurderingen.

»Det ville ikke være så begavet at give kundecenteret to så store opgaver samtidig,« siger Christian Linnelyst.

Opdatering udskudt af fejl

Administrerende direktør i Rejsekortet A/S Bjørn Wahlsten vil ikke kommentere på trafikselskabernes beslutning om at beholde klippekortet lidt endnu. Han forklarer, at udskydelsen af rejsekortsopdateringen skyldes fejl.

»Der var en del flere fejl end vi ville have. Vi skulle have rullet ud den 20. juni, men der var fejlbilledet ikke helt tilfredsstillende og derfor valgte vi at udskyde den,« forklarer Bjørn Wahlsten.

Opdateringen indeholder en lang række ændringer særlig i de såkaldte back-office-funktioner. Her i blandt er der en ændring, der skal lade brugeren se 13 måneders rejse-historik via rejsekortets selvbetjeningsløsning, hvilket er nødvendigt for at leve op til betalingstjenestelovens krav, som Version2 tidligere har beskrevet.

Læs også: Forbrugerombudsmanden til Rejsekort A/S: Få styr på rabat-info, saldo og historik

»Vi udskød den ud fra en almindelig vurdering af at det indeholdte lidt for store risici. Og da der ikke var noget væsentligt nyt kundemæssigt, så var der ingen grund til at køre på med opdateringen,« forklarer Bjørn Wahlsten.

Det er det såkaldte Direktørsamarbejde, der består af DSB, Movia, Metroselskabet og Trafikstyrelsen, der har besluttet at lade klippekorte leve lidt endnu – foreløbig indtil februar 2015.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>