Væk din pc med et par ord

Intel har benyttet den store forbrugerelektronik-messe IFA i Berlin til at præsentere en ny serie af processorer, der er specielt udviklet til to-i-en-computere – tynde, bærbare pc’er, der kan forvandles til tablets.

Processoren hedder Core M, og den er fremstillet med Intels nye 14 nanometer-produktionsteknologi. Det er en dobbeltkerne-processor med frekvenser på op til 2,6 GHz.

Core M har en effekt på kun 4,5 watt og har ikke brug for en blæser til bortledning af varme. Det lave strømforbrug betyder, at man kan se otte timers video på en tablet, før batteriet må give op.


På IFA-messen fremviste Kirk Skaugen fra Intel forskellige notebooks og tables med Core M. (Foto: Intel)

Hello, computer!

Med de nye mikrochips bliver det muligt at fremstille bærbare pc’er og tablets, der kan vækkes fra slumre-tilstand ved hjælp af en kort talekommando som ‘Hello, computer’, skriver MIT Technology Review.

Processoren er nemlig udstyret med en digital signal processor (DSP) i hardware, så lyd kan behandles med så lavt strømforbrug, at talegenkendelsesfunktionen altid kan være tændt, mens resten af computeren er i standby.

Med et par velvalgte ord kan man således puste liv i computeren, og så kan man bede den om mere avancerede ting som for eksempel at oplæse mails eller vejrudsigten, forestiller ingeniørerne fra Intel sig.


Core M rummer 1,3 milliarder transistorer fordelt på 82 kvadratmillimeter. (Foto: Intel)

Klar til oktober

Computeren kan sættes til kun at reagere på en særlig stemme – dog ikke med så stor pålidelighed, at teknologien kan bruges til at erstatte adgangskoden.

Med stemmeaktiveret opvågning til pc’er følger Intel i hælene på mobilbranchen – Motorola-mobilen Moto X har en lignende funktion.

Producenter som Asus, Acer, Lenovo, Dell, HP og Toshiba vil være klar med Core M-baserede to-i-en-maskiner fra oktober, men det vides endnu ikke, om stemmeaktiveringen vil være implementeret i de første maskiner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>