Tyskland kræver Googles hemmelige algoritmer lagt på bordet

Google skal offentliggøre de algoritmer, som selskabet bruger til at generere søgeresultaterne, hvis det står den tyske justitsminister, Heiko Maas. Det skriver Financial Times (FT).

»I sidste ende handler det om gennemsigtigheden af de algoritmer, som Google bruger til at rangordne søgeresultaterne. Når en søgemaskine har så stor en indflydelse på den økonomiske udvikling, er det her en problemstilling, vi bliver nødt til at tage alvorligt,« siger Heiko Maas til FT.

Det tyske krav møder stærk kritik fra den tidligere amerikanske ambassadør i Tyskland Robert Kimmit. Han påpeger over for FT, at europæiske lande og virksomheder, der har brug for åbne markeder til deres innovative ydelser og løsninger, bør være bekymrede over for tilegnelsen af intellektuel ejendom.

Det er ikke første gang, søgemaskinegiganten er i vælten i det europæiske retssystem.

Tidligere på året blev Google tvunget til at vurdere og fjerne nogle af søgeresultaterne på EU-borgere, der påberåbte sig retten til at blive »glemt« af søgemaskinen. Og så sent som i sidste uge afslog EU for tredje gang et forlig med Google, der står til at blive ramt af sanktioner for sin konkurrenceforvridende status. Søgemaskinen sidder på mere end 90 pct. af markedet i EU mod 68 pct. i USA.

Kort sagt lyder anklagen på, at Google manipulerer med søgeresultaterne for at drive trafikken hen mod selskabets egne services.

Det er den samme bekymring, der også ligger til grund for Heiko Maas’ nye krav til Google, der uden tvivl vil blive mødt med hård modstand af selskabet.

»Jeg mener, at Googles magt over forbrugere og markedsaktører er ekstraordinær. Vi bliver nødt til at tænke på, hvilke forholdsregler der er, så denne magt ikke bliver misbrugt,« siger Heiko Maas til FT.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>