Ur og phablet til Apples følgere

Så kom Apple med sit bud på et smart-ur og en stor telefon.

Under en stort iscenesat afsløring i Cupertino, CA, i USA præsenterede Apples direktør, Tim Cook, den nye iPhone 6, iPhone 6 Plus og det sidste nye inden for wearables i form af Apple Watch, et digitalt ur med touchskærm.

Ifølge Techcrunch kommer Apple-uret med mange af de funktioner, som var forventet, så som pulsmåler, NFC-teknologi (tænk trådløs betaling), opladning ved induktion og Apple Pay og er pakket nydeligt ind i ridsefrit safirglas og seks forskellige remme til uret.

Nyheden skulle ifølge Engadget være tilgængelig tidligt næste år, hvor du skal sørge for at have en iPhone 5 som minimum for at få det fulde udbytte af uret.

Se flere billeder af uret på Apple.com her

Som udgangspunkt registrerer uret selv, når du løfter armen, og intensiverer lysstyrken på displayet. Ved hjælp af en digital udgave af den traditionelle urkrone zoomer du blandt andet ind på billeder og navigerer i apps, så du slipper for at knibe fingrene sammen på den lille skærm.

Uret lanceres med en række Apple-apps, hvor man især har henvendt sig til fitness-segmentet, idet urets sensorer registrerer bevægelse. Indtil videre er der få oplysninger om indmaden, men uret vil være i amerikanske butikker til 349 dollars næste år.

Uret stod dog ikke alene, for Apple havde ifølge Engadget en iPhone 6 og deres bud på den svære hybrid mellem en tablet og en telefon – en såkaldt phablet – med i form af iPhone 6 Plus.

IPhone 6 Plus har gjort alle batteribekymringer til skamme med en hævdet standby-tid på 15 dage, 24 timers konstant tale på 3G eller 16 timers videokiggeri. Det til trods for, at batteriet driver en 5,5 tommer HD Retina-skærm med 1.080 pixels, og at hele herligheden kun fylder 7,1 mm i dybden – en ifølge iagttagere virkelig overbevisende præstation, når man står med den i hånden.


Foto: Apple

Se billeder af iPhone 6 Plus på Apple.com her

Batteritiden kommer blandt andet med et nyt 64-bit A8-chipsæt, der bruger halvdelen af energien i forhold til A7-chipsættet og med 25 procent mere processorkraft. Læg hertil en co-processor, også i A8, som især registrerer dine bevægelser.

Som en sjov, men praktisk gimmick kan displayet indstilles til en one-handed-operation, så du kan bruge alle skærmens muligheder med blot en tommelfinger i gang.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>