Usikkerhed om tidsplan for europæisk roaming-stop i 2016

Europaparlamentet vedtog i april, at det skulle være slut med afgifterne på roaming med mobiltelefoner fra 2016. Men den tidsplan er der nu sat spørgsmålstegn ved med et nyt udkast fra det italienske EU-formandskab, skriver Reuters.

I det nye udkast fra Italien er den faste dato 15. december 2015 fjernet og i stedet nævnes der blot en glidende udfasning af roaming-afgifterne.

Læs også: ‘Stærk’ netneutralitet og stop for roaming vedtaget i EU-parlamentet

Den tidligere kommissær for teleområdet, Neelie Kroes, havde afskaffelsen af roaming-afgifterne som en af sine mærkesager for at skabe et mere gennemskueligt og frit telemarked for forbrugerne i EU.

Afskaffelsen af roaming-afgifterne blev imidlertid mødt med kraftig modstand fra de europæiske teleselskaber.

Læs også: Teleindustrien: Uden roaming-priser får I dårligere netværk

EU har gentagne gange pålagt teleselskaberne til at sænke roaming-afgifterne på først tale og siden data, og planen var altså helt at afskaffe roaming inden for EU fra 2016. Selvom den tidligere dato ikke fremgår af det italienske udkast, så er der tale om et udkast, som kan ændres, inden processen er afsluttet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>