Varmekunder snydes for to milliarder kroner i afskaffet afgift

Fra februar 2013 og frem til nytår 2014 betaler ejere af olie- og naturgasfyr samt fjernvarmekunder på kul, naturgas og affald omkring to milliarder kroner i den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift.

Læs også: Ny afgift giver ekstra fjernvarmeregning på 3.500 kroner

Nu skal afgiften afskaffes, fordi politikerne ikke kunne blive enige om, hvordan denne afgift skulle lægges på biomasse. Det var ellers aftalt i energiforliget i 2012.

Men ifølge lovforslaget om tilbagerulning, som i øjeblikket er i høring, får de mange forbrugere, som allerede har betalt afgiften, ikke betalt deres afgift tilbage. Det bekræfter Skatteministeriet over for Ingeniøren.

For eksempel har naturgasselskabet HMN’s cirka 250.000 privatkunder betalt omkring en halv milliard kroner i afgifter, når året er gået.

Afskaffelse af forsyningssikkerhedsafgiften skal efter planen træde i kraft fra 1. januar 2015, hvor alle altså slipper for den ekstra afgift og i stedet skal betale afgift uanset om de bruger biomasse, affald eller fossile brændsler.

Hos brancheorganisationen Dansk Fjernvarme finder man, at staten burde betale forsyningssikkerhedsafgiften tilbage til forbrugerne:

»Meningen med afgiften var jo, at alle varmekunder skulle bidrage. Det kom ikke til at ske, og derfor er det eneste rigtige at gøre jo at betale pengene tilbage til de, som har betalt, før reglerne blev rullet tilbage,« siger adm. direktør Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme og tilføjer, at det vil regeringen åbenbart ikke.

»Men vi glæder os over, at det fremadrettet er slut med denne skævvridning af konkurrencesituationen mellem opvarmningsformerne,« siger han.

Ideen med forsyningssikkerhedsafgiften var at skaffe penge til statskassen til at dække ind for det dalende provenu som følge af øget anvendelse af biomasse, som ikke var afgiftsbelagt.

Ifølge forslaget skal pengene i stedet skaffes ved at hæve personskatten for os alle og reducere den grønne check.

Samtidig med at forsyningssikkerhedsafgiften fjernes fra de fossile brændsler, fjernes også en afgift fra forårspakken 2.0, så forholdet mellem prisniveauet for biomasse og fossile brændsler bliver det samme, som hvis forsyningssikkerhedsafgiften også var indført på biomasse – sådan som det oprindeligt var planlagt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>