Popcorn Time-grundlægger: Vi blev tilbudt millioner for at sprede malware til brugerne

Den torrent-baserede streaming-tjeneste, med det lækkersultne navn Popcorn Time, har oplevet en eksplosiv vækst blandt brugerne.

Men projektet har langt fra været lutter lagkage, og i et stort interview fortæller den 29-årige argentinske grundlægger, med navnet Federico Abad, åbent om opstarten af tjenesten.

Han beskriver også sit exit, der var krydret med både trusler om bål og brand samt løfter om millioner af kroner.

Det sker i et interview med websiden DN, hvor den ellers anonyme argentiner, nu lægger kortene på bordet.

Ikke så overraskende fortæller han, at det var skræmmekampagner fra indholdsproducenterne, der fik ham, og websiden, ned med nakken.

Tog benenen på nakken
Han fortæller, at kollegaerne hurtigt tog benene på nakken af ren nervøsitet over, at tjenesten modtog en enorm opmærksomhed fra både fans og modstandere.

På rekordtid sad Federico Abad alene tilbage på skansen som styrmand på sit projekt. Han fik dog hjælp fra udviklere rundt omkring i verden, der fortsatte med at kode og udvikle tjenesten.

Men selv om han forsøgte at holde en ultralav profil, så fik indholdsproducenterne hurtigt fundet frem til hans identitet.

Det, der for alvor fik bærget til at flyde over, og Federico Abad til at løbe skrigende væk, var en henvendelse fra det store filmstudie Warner Brothers, hvis advokater havde fundet frem til ham og hans kollegaer.

“Vi blev aldrig helt klar over, hvordan de fandt frem til os. Men pludselig var vi ikke længere anonyme. De vidste både, hvor vi arbejdede og boede,” fortæller Federico Abad til DN.

Læs også: Computerworlds læsere: Derfor bruger vi pirat-tjenester

Millioner fra kriminelle
Arbejdet med Popcorn Time gav dog ikke kun anledning til trusler, men også løfter om millioner af kroner.

Annonce:


Udviklerholdet blev tilbudt penge fra kriminelle, der ønskede at sprede ondsindet kode eller malware til de mange bruger af tjenesten.

Ifølge Federico Abad kunne teamet have tjent helt op til 100 millioner dollar, hvis de havde gået med på alle de tilbud, som de kriminelle diskede op med.

Han hævder dog, at alle henvendelser blev afvist.

Hensigten med Popcorn Time var i stedet at gøre torrent-teknologien så tilgængelig og brugervenlig, at alle kan være med.

Det, må man sig, er lykkedes til ug med kryds og slange .

Du kan læse hele interviewet her.

Læs også:
Computerworlds læsere: Derfor bruger vi pirat-tjenester

Netflix’ masterplan er filmverdenens værste mareridt – men kunderne jubler

To fynboer anholdt af politiet for streaming-info på website

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>