TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav

Den danske telegigant TDC må konstatere, at priskrigen på det danske telemarked formentlig fortsætter, efter EU har afvist muligheden for en fusion mellem TDC-konkurrenterne Telia og Telenor i Danmark.

Med fusionen var TDC ellers udset til at få en konkurrent af sin egen størrelse, der kunne argumentere for bedre kvalitet og dermed være med til at holde priserne oppe.

Den mulighed er forpurret med EU-afslaget, som skyldes, at EU krævede oprettelsen af et fjerde mobilselskab i Danmark via frasalg af dele af Telenor og Telia – en aftale som de to teleselskaber ikke kunne honorere på en måde, som tilfredsstillede EU.

Vil gerne have konsolidering
Alligevel er der intet, der tyder på så meget som én dråbe sved på samtlige direktør-overlæber i TDC, efter fusionen mellem Telia og Telenor nu endegyldigt er røget i vasken og videre ud i kloakken.

“Som udgangspunkt ændrer det ikke noget for TDC. Det hjemlige mobilmarked er præget af ekstremt hård konkurrence, og det vil også være tilfældet fremover,” skriver TDC i en mail til Computerworld.

“Vi mener fortsat, der er behov for en konsolidering til at sikre et sundt og bæredygtigt investeringsklima på mobilmarkedet herhjemme. Men vi må konstatere, at Kommissionens krav har været så skrappe, at Telia og Telenor har opgivet at gennemføre en fusion,” fortsætter TDC sin udtalelse.

Du kan læse mere om EU’s begrundelser for at afvise fusionen her.

Du kan også læse mere om, hvad den droppede fusion betyder for telekonkurrencen i Danmark her.

Læs også:
Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: “Vi er ekstremt skuffede”

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>