Stor Flash-opdatering: Adobe lukker 23 sårbarheder – men Flash er stadig et kæmpe problem

Sikkerhedsproblemer med Flash-teknologien er ikke noget særsyn, og brugerne skal da heller ikke undvære en ordentlig bunke sikkerhedsopdateringer her i september.

Adobe har netop udsendt en ny version af Flash, der lukker hele 23 kritiske sårbarheder.

18 af de 23 sårbarheder kan føre til kodeeksekvering på klienten, skriver Abobe, der opfordrer brugerne til at opdatere Flash med det samme.

Det samme er anbefalingen fra danske CSIS, der har udsendt en orientering om opdateringen til kunderne:

“Opdateringen adresserer ikke færre end 23 unikke sårbarheder, hvoraf de mest kritiske, kan føre til kørsel af uønsket kode på ikke opdaterede systemer. Sikkerhedspdateringen henvender sig til alle supporterede platforme.”

Det er interessant, at hele 10 af sårbarhederne er opdaget af folk fra Googles Project Zero, eftersom Google er en af de efterhånden mange internet-virksomheder, der arbejder på at sende Flash i graven til fordel for HTML5. Læs mere om det her.

Annonce:


Derfor er Flash et stort sikkerhedsproblem
Det er ikke uden grund, at Flash-teknogien ofte er blevet udråbt til lidt af en sikkerheds-synder.

I Ciscos seneste sikkerhedsrapport for første halvår 2015 fremgår det, at “udnyttelsen af sårbarheder i Adobe Flash, der integreres i exploit kits som Angler og Nuclear, stiger.”

“Det skyldes manglen på automatiseret patching, og at brugere fejler med at opdatere med det samme,” lyder forklaringen blandt andet fra Cisco.

Læs også: Slår alarm: Voldsom stigning i antallet af Flash-sårbarheder – og de udnyttes

Konkret registrerede Cisco i første halvår 2015 en 66 procents stigning i antallet af sårbarheder i Adobe Flash til ialt 62 sårbarheder, der har resulteret i kode-eksekvering på brugernes maskiner.

“Hvis det nuværende aktivitets-mønster fortsætter resten af året, kan vi se over 100 af denne slags exploits i 2015, hvilket vil være en rekord,” lyder det i rapporten.

“Det ser ud til, at mange brugere har svært ved at følge med i forhold til Adobe Flash-opdateringerne og måske ikke engang er opmærksomme på nogle af opgraderingerne,” skriver Cisco om sikkerhedsproblemerne med Flash.

Du kan læse alle detaljer om den seneste Flash-opdatering fra Adobe her.

Læs også:

Slår alarm: Voldsom stigning i antallet af Flash-sårbarheder – og de udnyttes

Skynd dig at opdatere: Adobe og Microsoft klar med hel stribe kritiske opdateringer

Sikkerhedskaos: Flash nærmer sig sin dødsdag

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>