Det store opgør på vej: Vil det lykkes for staten af frigøre sig fra dyb afhængighed af CSC og IBM?

CSC og andre af de store it-leverandører har i årevis holdt den danske stat fast i et jerngreb, som det er meget svært og ressourcekrævende at komme ud ad.

CSC kan ikke fremskaffe den dokumtation på selskabets egne systemer, som er nødvendige for at kunne sende opgaverne i udbud.

Det betyder, at staten kun har én mulighed: Nemlig at forny ordrerne hos CSC.

Men nu skal det være slut, mener Digitaliseringsstyrelsen, der i flere år har været i gang med et stort projekt, der skal afklare muligheder, fordele og ulemper ved at sætte en frigørelsesproces i gang, så staten får revet sig fri af den dybe afhængighed af de store it-selskaber.

Opgaven er langt fra enkel. Dybest set svarer det til at skifte en flymotor på et fly i luften – uden at have adgang til brugsvejledning eller tegninger over motoren.

Få overblikket over sagen.

Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide.


Overblik: CSC har fået forlænget store offentlige it-ordrer i 19 år uden lovpligtige udbud
Overblik: Rigspolitiets it-afdeling har gennem mange år automatisk forlænget CSC som leverandør af politiets it-systemer, selv om loven klart siger, at denne type ordrer skal i udbud. Få overblikket over sagen her.


Hemmeligt dokument afslører: Staten forbereder stor-opgør med CSC som offentlig kæmpe-leverandører
Den danske stat er i gang med en kæmpe oprydning i sine it-kontrakter med CSC, IBM og andre. Læs her, hvordan oprydningen kan betyde, at staten selv i langt højere grad selv skal stå for driften af de kritiske it-systemer.


Staten fanget i kattepine: Opgør med it-leverandører kan udløse problemer
Der er ikke kun fordele for staten ved at tage livtag med de gamle legacy-kontrakter, der i årevis har låst staten fast til store it-leverandører, som løbende har scoret store kontrakter uden udbud. Se her, hvordan det hænger sammen. Interview med CBS-professor Kim Normann Andersen.


Netcompany kigger sultent på udfaldet af statens CSC-opgør: Vi kan løse opgaven til halv pris
Statens opgør med de store it-leverandører som CSC, IBM og KMD er sød musik i ørene på danske it-selskaber. Netcompany ser frem til at byde på statslige it-løsninger, der kan blive bedre, markant billigere og ikke mindst fremtidssikre, lyder det fra topchef André Rogaczewski.

Annonce:



Det handler statens opgør med de store leverandører i virkeligheden om
Computerworld har kunnet afsløre, at staten siden mindst 2014 har overvejet et opgør med en række store it-leverandører. Læs her, hvad der i virkeligheden er på spil.


Offentlige myndigheder i flyverskjul efter afsløringer om legacy-opgør
Statens store opgør med sine langvarige kontrakter til kritiske systemer er åbenbart ikke noget, som man taler om i offentligheden. Her kan du læse Digitaliseringsstyrelsens, Rigspolitiets og Skatteministeriets ‘svar’ på opgøret.


Sådan reagerer it-giganterne på statens opgør med legacy-kontrakterne
Statens største it-leverandører holder tand for tunge dagen efter, at Computerworld har afsløret statens plan om at gøre kål på sine legacy-kontrakter. Læs her, hvordan CSC, IBM og KMD reagerer på afsløringen.


Statens opgør med CSC, KMD og IBM: Disse kontrakter drejer det sig om
Statens planlagte stor-opgør med it-kæmperne CSC, IBM og KMD kan koste firmaerne millioner. KMD og IBM har haft millionkontrakter uden udbud i op til 23 år. Her kan du se nogle af dem.


Lander mellem to stole: Derfor vil myndigheder ikke tage sig af CSC’s store udbuds-skandale
Hverken Klagenævnet for Udbud eller EU-Kommissionen kommer til at tage skandalen om manglende udbud af offentlige millionkontrakter til CSC op. Det er der særlige grunde til.

Annonce:



Skats direktør: Jeg ved godt, at vores CSC-kontrakt er ulovlig
Skats øverste direktør, Jesper Rønnow, vidste godt, at han brød loven, da han i 2013 forlængede en millionkontrakt med CSC. Og han kommer til at bryde loven igen i år.


Rigsrevisionen skal kulegrave statens it-kontrakter efter afsløringer af lovbrud
Statsrevisorerne vil have Rigsrevisionen til at undersøge det offentliges it-kontrakter over en bred kam.


Rigspolitiets CSC-skandale griber om sig – flere offentlige instanser kan blive undersøgt af Rigsrevisionen
Statsrevisorerne skal se på Rigspolitiets manglende udbud af million-kontrakter. Flere offentlige CSC-kunders it-kontrakter kan ende foran Rigsrevisionen.


Skat har brudt loven i 19 år: Har underskrevet million-kontrakter med CSC i årevis uden at sende ordrerne i udbud
Skat har i årevis automatisk underskrevet million-kontrakter med CSC uden at sende ordrerne i udbud. Skat indrømmer, at der er tale om lovbrud.


Sådan kan Skat og Rigspolitiet slippe ud af det ulykkelige ægteskab med CSC
Både Skat og Rigspolitiet sidder fast i 19 år gamle kontrakter med CSC. Skat og Rigspolitiet vil gerne sende kontrakterne i udbud, men det kan tage flere år, før forarbejdet er på plads. Kombits CIO fortæller her, hvordan man bedst kommer fri af et monopol

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>