Milliardhandel en realitet: Nokia og Alcatel-Lucent skaber ny global netværksgigant

En ny global netværksgigant er en realitet om ganske få dage. 

Sidste forår blev det annonceret, at finske Nokia ville købe franske Alcatel-Lucent for op mod 110 milliarder kroner.

Nu meddeler Nokia i en pressemeddelelse, at købet er gået igennem, og at Nokia i første omgang vil komme til at eje næsten 80 procent af aktierne i Alcatel-Lucent.

“Vi er glade for, at købet er lykkes, og at Alcatel-Lucents investorer deler vores tro på fremtiden i det samlede selskab. Vi vil rykke hurtigt for at samle de to selskaber og udføre vores integrerings-planer,” udtaler Rajeev Suri, der er administrerende direktør i Nokia.

Har store planer
Det fremgår også, at resultatet af opkøbet vil kunne mærkes hos kunderne allerede om ganske få dage:

“Fra den 14. januar 2016 vil Nokia og Alcatel-Lucent tilbyde en samlet end-to-end portefølje med omfanget og skalaen til at møde behovene hos vores globale kunder.”

“Vi vil have R&D og innovation uden sidestykke, hvilket vi vil bruge til at lede verden i skabelsen af næste generations teknologi og services,” skriver Nokia videre.

Alcatel-Lucent er selv er et resultat af fusionen af franske Alcatel og amerikanske Lucent i 2006.

Det er en af de større spillere på markedet for telekommunikations-løsninger, der også tæller selskaber som Huawei, Ericsson, Cisco og Nokias egen netværksforretning.

Med Nokias køb af Alcatel-Lucent skabes en ny global netværksgigant, og det vil få betydning for konkurrencesituationen på det globale netværksmarked, har Forrester tidligere udtalt.

Nokias køb af Alcatel-Lucent er i øvrigt langt fra den eneste opsigtsvækkende handel i netværksindustrien i øjeblikket – se alle de andre aktiviteter i denne overbliks-artikel.

Læs også:

Her er de vigtigste opkøb i netværks-industrien i 2015 – får betydning for hele industrien

Nokias gigant-køb af Alcatel-Lucent kan få stor betydning for markedet

Nokia klar til at købe Alcatel-Lucent

Nokia-boss melder klart ud: Derfor kommer vi til at bestemme over Alcatel-Lucent

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>