Protester mod Uber løber løbsk: Voldelige sammenstød i Paris’ gader

De parisiske gader er tirsdag blokerede af vrede taxa-chauffører, der protesterer mod Uber.

Det skriver den franske nyhedskanal France 24 på sin hjemmeside.

Ifølge France 24 er 20 personer indtil videre blevet anholdt i protesterne, og der er forlydender om, at demonstranter flere steder har brændt dæk af og været involveret i voldelige sammestød.

De demonstrerende taxachauffører har bygget fysiske blokader på  flere centrale trafikårer i Paris, og billeder på sociale medier dokumenterer tilsyneladende, at demonstranter i mindst et tilfælde har tændt bål i gaderne.

Utilfredse med taxilicenser
Taxachaufførerne er blandt andet utilfredse med, at Uber-chaufførerne kan være aktive som chauffører, selvom de ikke har en taxilicens.

I Frankrig udstedes taxilicenserne af den franske stat, og ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider er licenserne så eftertragtede, at de ofte bliver solgt på det sorte marked til priser på op i mod en million kroner.

Uber fastholder ifølge det amerikanske techmedie The Verge, at demonstrationerne er rettet mod den franske regering og ikke mod Uber.

Annonce:


Lignende protester tidligere
Det er ikke første gang, at Ubers aktiviteter i Frankrig har ført til voldelige protester i Paris.

Sidste år blokerede vrede taxachauffører ligeledes indfaldsveje til Paris, og det kom i flere tilfælde til konfrontationer med politiet.

Efterfølgende indførte den franske regering en lov, der betød, at et af Ubers koncept, UberPop, blev forbudt i Paris.

Uber er dog stadig aktive i Frankrig med koncepterne Uber X, limousinetjenesten Uber Black og samkørselstjenesten UberPool. 

Vrede i Danmark
Herhjemme har Ubers lancering på det danske marked også ført til stor vrede i taxibranchen.

Det menes at Uber har flere hundrede aktive vogne i København.

“Vi ved med sikkerhed, at der er 317 biler, som kører for Uber. Men det er kun dem, som vi har registreret og med sikkerhed kender til. Det er vores vurdering, at der i alt er 500-600 chauffører i København, og hver måned kommer der 60 til 65 nye til,” sagde Søren H. Nicolaisen, formand for brancheorganisationen Taxiførere i Danmark, til Computerworld for få måneder siden.

I efteråret deltog flere hundrede danske taxachauffører i en fredelig protest på Christiansborgs Slotsplads, men Metroxpress og TV2 har også rapporteret om voldelige optrin mellem taxachauffører og Uber-chauffører i de københavnske gader.

Læs også:
Danske taxachauffører i demonstration: Derfor vil vi have Uber for en dommer

Så hårdt presser Uber københavnsk taxa-branche efter et år i Danmark: Markedet er ved at blive oversvømmet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>