Brug din smartphone mod vinterglatte veje

Fremover kan bilisterne med appen Vintertrafik finde frem til, om vejene er glatte, inden de bevæger sig ud i det danske vintervejr. Appen vil orientere om glatføre, trafikmeldinger, seneste saltning og vise livebilleder fra mere end 200 webkameraer langs vejnettet.

Appen er baseret på samme indhold som hjemmesiden Vintertrafik.dk, som i tilfælde af voldsomt vintervejr har op mod 200.000 brugere om dagen. Ligesom hjemmesiden opdateres indholdet fra 1.oktober til 30. april med informationer fra Vejdirektoratet, Sund og Bælt samt landets kommuner.

Intentionen har været at designe et system, som ved et klik på et ikon i øverste hjørne gør det nemt at skifte mellem informationer om trafikmeldinger, saltning, glatføre, temperaturmålinger af vej/luft, vindretning/styrke og ‘live’-billeder, der opdateres fra 400 kameraer hvert 20 sekund.


Den grønne veje indikerer, at der er normalt føre efter årstiden. (Screendump)

Ved saltning og glatføre ændrer vejene farven. F.eks. betyder en rød vej, at saltning eller snerydning er i gang, en gul vej, at der er saltet inden for de seneste 12 timer, en mørkegrøn vej, at der saltet inden for seneste 48 timer, og en lysegrøn vej, at der er saltet for mere end to døgn siden.

Generelle meldinger om føret på vejene og trafikmeldinger om kødannelse, spærring, uheld og lignende i området kan findes med et træk af en sort bjælke i bunden af skærmen.

Appen er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>