Dansk bitcoin-handelsplads hacket – over 5,5 millioner kroner stjålet

Har du haft dine bitcoins stående hos danske BIPS, kan de være stjålet nu.

Tjenesten, der tilbyder at opbevare bitcoins i ’digitale punge’, er nemlig blevet bestjålet af it-kriminelle, som er sluppet af sted med over 5,5 millioner kroner. Det skriver Coindesk.com.

Angrebet begyndte den 15. november som et voldsomt denial-of-service-angreb. To dage senere kom endnu et DDoS-angreb og denne gang betød angrebet, at forbindelsen til SAN’et blev lukket ned på grund af overbelastede switche.

I kølvandet på DDoS-angrebet opstod sårbarheder, som hackerne kunne udnytte til at få adgang til flere af kundernes digitale pengeskabe. Langt de fleste af de stjålne bitcoins var dog fra BIPS’ egen beholdning, lyder meldingen fra det danske firma.

Undervejs lukkede BIPS for adgangen til alle konti hos BIPS for at stoppe angrebet, som kom fra ’Rusland og omkringliggende lande’. Nu følger et stykke detektivarbejde, som ikke bliver nemmere af, at BIPS af princip ikke har oplysninger liggende om brugerne af den gratis tjeneste. Alle, der er berørt, kan derfor henvende sig og frivilligt afgive flere oplysninger, der kan bruges i en politianmeldelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>