Verizon vrager VMware til virtualisering i skyen

Teleselskabet Verizon har valgt at begynde næsten helt forfra på selskabets cloud-tilbud for at koncentrere sig mere om generel ydelse frem for blot ren oppetid. Det har ført til en ny infrastruktur i Verizons sky, som nu er på vej ud i datacentrene.

Blandt andet har Verizon valgte at droppe ellers dominerende VMwares hypervisor, men ikke til fordel for nummer to, Microsofts Hyper-V, og heller ikke Openstacks KVM.

»Vores eksisterende sky var baseret på VMwares hypervisor, men nu er vi skiftet til version af Xen-hypervisoren, som vi har tilpasset. Vi havde brug for noget andet, så vi investerede i at modificere Xen til vores cloud,« fortæller europæisk chef for Verizons cloud-forretning, Gavin Egan, til Version2.

Skiftet til Xen burde dog ikke få stor påvirkning af kunderne ifølge Verizon.

»Vi er fuldt ud kompatible med VMware, og vi vil også være kompatible med Hyper-V, Amazons API og OpenStack. Vi vurderer, at skyen i fremtiden vil være åben,« siger Gavan Egan.

Den nye cloud-infrastruktur indebærer en mere softwarebaseret tilgang til cloud-løsningerne i den forstand, at netværk og storage på hardware- og softwaresiden i datacenteret bliver defineret ud fra software.

Det kan ifølge Verizon give mulighed for at tilbyde bedre ydelse på eksempelvis netværkssiden end en traditionelt virtuel konfiguration.

For Verizon indebærer det også ændringer på hardwaresiden, hvor servere, netværk og storage er specialtilpasset til Verizons sky.

»Vi tror, det vil give os en prismæssig fordel. Når du køber en standardserver, så kommer den med en masse, du ikke har brug for til cloud computing. Vi kan også sænke driftsomkostningerne, fordi vi kan pille alt ud, der ikke er nødvendigt,« siger Gavan Egan.

Verizon satser på rent prismæssigt at ligge på niveau med de mest aggressive cloud-udbydere på markedet, men vil bruge den nye infrastruktur til at skille sig ud ved at tilbyde funktioner, som det ikke er alle udbydere, der tilbyder i dag, som eksempelvis opsætning af egne subnets på skyen.

»I kontrakterne med de andre udbydere kan du få en garanti på oppetid. Vi vil gerne kunne give en garanti på, at du har en vis reserveret ydelse tilgængelig,« siger Gavan Egan.

Den nye skyinfrastruktur er kommet på plads, efter Verizon har købt cloud-udbyderen Terremark og softwarefirmaet Cloudswitch, og platformen er lige nu i betatest.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>