Gigantisk Outlook-konvertering møder protester på universitet

Fra næste år skal Outlook være fælles standard for e-mail, kalender og lokalebooking på Universitetet i Oslo. 75.000 ansatte og tilknyttede skal rykkes over, og det drejer sig om mere end 191 millioner e-mails.

Men beslutningen møder protester. Det skriver idg.no

Ifølge Øyvin Wormnæs, der er projektleder i universitetets center for informationsteknologi, skal det gøre hverdagen lettere for universitetets ansatte.

Men flere ansatte er stærkt utilfredse med valget af Microsoft-platformen. En af dem er Maja Van Der Velden. Hun er forsker ved institut for informatik, og hun er en af de 285, der indtil videre har sat deres navne på en underskriftindsamling mod projektet.

»For mig handler det ikke om Microsoft, men om universitetets rolle og funktion i samfundet. Vi kan ikke som et universitet, der producerer kundskab, lade en stor kommerciel markedsaktør tage kontrol over teknologien,« siger Maja Van Der Velden.

Projektleder Wormnæs mener dog, at det handler om brugervenlighed, og han ser ikke noget problem i at basere universitetets it-infrastruktur på Microsoft.

»Det vigtigste for os er, at brugeroplevelen bliver bedst mulig for flest mulige brugere. Det er ikke primært et valg mellem åben og lukket teknologi men et valg af tjenester, der kan tilbyde den funktionalitet som de ansatte efterspørger. Vi ønsker at tilbyde det produkt, der kan give universitetet den bedste tjeneste,« siger Øyvin Wormnæs.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>