Fejl i CSC’s firewall sendte Skat i knæ – men ingen kære moms-mor

Skat har fundet den fejl, der mandag skabte store problemer for virksomheder, som havde sidste dag til at indbetale momsen. Det skulle angiveligt være på grund af en fejl i firewallen hos Skats driftsleverandør, CSC, skriver myndigheden i en e-mail til Version2.

Læs også: Momsfrist og forskudsopgørelse samme dag: Skat.dk lagt ned af brugerstorm

»Skat har i samarbejde med leverandøren CSC fejlsøgt i it-infrastrukturen, der understøtter Skats systemer og TastSelv-løsninger, og konstateret en fejl i firewallen. Fejlen har desværre haft indvirkning på svartiderne på skat.dk samt TastSelv-løsninger til borgere og virksomheder,« udtaler Karsten Reichsten, der er underdirektør i Skat.

I e-mailen svarer Skat også på det spørgsmål, der mandag slå på manges læber – nemlig om it-kaosset skulle gå ud over skyldnere, som var ude i sidste øjeblik, eller om der kunne gives fristforlængelse til dem, der endnu ikke havde betalt.

‘Skat har ikke lovhjemmel til at udskyde lovfastsatte angivelsesfrister, uanset at Skat som følge af tekniske problemer med angivelsesløsningen ikke kan modtage angivelserne. Virksomheder kan i stedet indbetale det opgjorte momsbeløb senest til betalingsfristen og derefter angive, så snart Skat igen har mulighed for at modtage angivelsen,’ skriver Skat i e-mailen til Version2.

Ingen kære moms-mor

I e-mailen skrives det eksplicit, at en eventuel forsinket betaling vil blive tilskrevet renter, præcis som normalt.

»Hvis virksomheden ikke betaler senest til betalingsfristen, bliver virksomheden tilskrevet renter fra betalingsfristen og frem til betaling,« skriver Skat.

Det forklares i e-mailen, at virksomheden ved betalings- og angivelsesfristen mandag ville have været i besiddelse af grundlaget til at opgøre det korrekte beløb, der skulle betales. Dermed har det været muligt at betale ved at genanvende samme betalingslinje som ved tidligere momsbetalinger, fremgår det af e-mailen.

Selve indberetningen i systemet kan således godt udskydes, til Skats systemer igen er oppe på fuld kraft, hvilket i skrivende stund lader til at være tilfældet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>