NemID skal stoppe tyven i at bruge tingbogen som indbrudskatalog

Siden den 1. juli har indbrudstyve haft fri adgang til at søge efter ældre gældsfri boligejere i den digitale tingbog. Netop denne gruppe borgere er typisk særlig favorable for tyvene, da de ofte ligger inde med værdigenstande eller større kontantbeløb.

Men det skal nu være slut. Fra december måned vil det nemlig kræve en digital signatur at få adgang til boligejernes fødselsdato og eventuelle skannede dokumenter. Det skriver Politiken.

Ændringen betyder, at det fremover bliver muligt at logge, hvem der beder om adgang til de mere detaljerede oplysninger om boligejerne. Sker der et indbrud en bolig, har politiet altså mulighed for at bede Tinglysningsretten om at få udleveret login-dataene – hvilket dog kun vil ske, hvis retten giver lov.

»Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet en løsning, hvor man både kan føle sig tryg som boligejer, og hvor der fortsat er adgang til alle oplysninger – når man er logget ind. En løsning, som kan være med til at holde de kriminelle fra tinglysningssystemet,« udtaler Morten Bødskov til Politiken.

Også it-sikkerhedsekspert Henrik Kramshøj fra Solido, der tidligere har kritiseret systemet, er glad for den kommende løsning.

»Det her er en fin løsning. De skadelige brugere, hjemmerøverne, vil have sværere ved at finde oplysningerne ad denne vej,« udtaler han til Politiken.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>