Rusland benægter G-20 spionage med gratis mobilopladere

Rusland er under anklage for at have udleveret malware-inficeret hardware til delegerede fra 19 lande. Det skriver LA Times.

Under septembers G-20 møde udleverede værtsnationen gaver i form af usb-sticks og mobilopladere. Ifølge det italienske medie La Stampa, der var først ude med historien, var det EU-rådets formand, Herman Van Rompuy, der først blev mistænksom over for de russiske gaver.

Formanden sendte dem til teknisk analyse, og de første resultater fik ham til at informere G-20 lederne om, at de udleverede usb-drev og opladere var »egnede til hemmelig overvågning af computer-data og mobiltelefoni.«

Rusland afviser kategorisk beskyldningerne, og Dimitri Peskov, der er talsmand for Kreml, afskriver det som et forsøg på at dæmpe opmærksomheden på den amerikanske overvågning af verdensledere.

»Dette er ikke andet end et forsøg på at lede opmærksomheden fra de problemer der dominerer agendaen mellem USA og EU og over på problemer, der ikke eksisterer,« udtaler Dimitri Peskov.

Eksperter er nu i gang med at foretage yderligere undersøgelser for at afgøre, om der er hold i anklagerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>