Samsung lister Android-konkurrenten Tizen ind på jagt efter udviklere

Samsung har netop afholdt sin første udviklerkonference i San Francisco, som bød på en lille overraskelse. Selv om størstedelen af konferencen var rettet mod Android-udviklere, gjorde det mobile open-source styresystem Tizen også sin stille entre på konferencegulvet.

Styresystemet blev ikke nævnt af Samsung selv, men dukkede op i udviklerdebatter, pitches fra partnere og i forsøg på at vække udvikleres interesse for produktet.

Tizen har været undervejs i længere tid og bliver udviklet i et samarbejde mellem Samsung og Intel. Selv om Samsung i dag er verdens største producent af Android-telefoner, bliver Tizen anset som virksomhedens forsøg på at opnå mere kontrol over sin egen forretning i fremtiden uden nødvendigvis at være afhængig af Google.

Men nutidens mobilmarked er op ad bakke for nye mobilstyresystemer. Cnet skriver, at folkene bag projektet i øjeblikket arbejder hårdt på at få udviklere til at støtte op om styresystemet og ganske enkelt udvikle nogle apps til den medfølgende app-store.

Netop antallet af apps har været en udfording både for BlackBerry og Microsoft, som har haft problemer med at få flere af de mest populære apps over på deres platform.

Det prøver Samsung og Intel at komme uden om ved at fokusere på HTML5-applikationer frem for dedikerede apps. Ved at få udviklerne til at skrive deres programmer i HTML5, håber Samsung på at eliminere platformsargumentet, da HTML5 web-apps i princippet kan afvikles i enhver browser på tværs af enheder og platforme.

Ifølge Cnet ventes det første Tizen-produkt i følge unavngivne Samsungpartnere at blive præsenteret i januar. Dog har Samsung endnu ikke selv meldt nogen officiel dato ud.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>