Saxo Bank dømt for it-fyringer

Da Saxo Bank for et år siden fyrede 266 medarbejdere, heraf knap 100 it-folk, overholdt banken ikke reglerne om masseafskedigelser.

Læs også: Googles nye Chromebooks er klar til danske kunder med Æ, Ø, Å til 4.000 kr.

Finansforbundet har nu fået Arbejdsrettens ord for, at fagforeningen burde have været inddraget i forløbet, inden fyringerne fandt sted, og den fadæse koster nu Saxo Bank 25.000 kroner i bod.

Afgørelsen slår ifølge en pressemeddelelse fra Finansforbundet fast, at det er af væsentlig betydning, at de faglige organisationer orienteres, inden man massefyrer medarbejdere.

Læs også: Finansforbundet trækker Saxo Bank i retten efter it-fyringer

»Vi har overenskomsten på området og skal naturligvis inddrages rettidigt i sager som denne. Det er et helt principielt anliggende for os, og derfor er vi også glade for at have rettens ord for, at Saxo Bank ikke efterlevede retningslinjerne i overenskomsten i den pågældende sag,« udtaler Kent Petersen, formand for Finansforbundet, i pressemeddelelsen.

Finansforbundet fik dog ikke medhold i, at den manglende inddragelse var et brud på overenskomsten.

Saxo Bank har blankt erkendt, at man begik en fejl ved ikke at inddrage Finansforbundet på et tidligere tidspunkt.

»Det er aldrig ønskeligt at skulle afskedige medarbejdere, men vi kan kun glæde os over, at alle berørte medarbejdere fik en fair og ordentlig behandling med gode fratrædelsesvilkår og efterfølgende hjælp til at komme i videre i arbejde. Vi har allerede anerkendt og beklager den procesfejl, som Arbejdsretten i dag også påpeger, og det tager vi naturligvis til efterretning. Vi vil i Saxo Bank fortsætte arbejdet med at skabe gode, attraktive arbejdspladser i den finansielle sektor i Danmark,« udtaler Rasmus Hagstad Lund, økonomidirektør i Saxo Bank i en mail til Version2.

Opdateret 12.16 med kommentar fra Saxo Bank.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>