Apple sænker prisen – spritny computer bliver ‘billig’




Apple er på trapperne med en helt ny iMac, der bliver både billigere og lidt sløvere end de øvrige Apple-computere på markedet.

Den nye iMac får en skærm på 21,5 tommer og bliver leveret med en 1,4GHz dualcore Intel Core i5-processorer, der er mærkbart langsommere end den næst-langsomste iMac, der er udstyret med en 2,7GHz quad-core processor.

Den nye iMacs processor er den samme, der anvendes i MacBook Air.

Computeren vil desuden blive udstyret med samme RAM som i en MacBook Air og 500GB harddisk-hukommelse.

Fysisk og når det handler om software vil den nye iMac være magen til sine forgængere.

i Danmark kommer den nye iMac til at koste omkring 8.500 kroner, mens den i USA kommer til at koste godt 7.300 kroner, hvilket er et par tusind kroner billigere end den tidligere, billigste iMac.

Man skal dog være opmærksom på, at man i den nye iMac ikke kan opgradere til en større RAM, gør flere Mac-kendere opmærksom på.

Det skyldes, at hukommelsen er indbygget i motherboardet.

Amerikanske Other World Computing har fået fingrene i et eksemplar, som de har skilt ad for at se, hvad der er indeni.

Du kan se billederne her.

I de øvrige 21,5″ iMacs på markedet er det meget svært – men ikke umuligt – at opgradere RAM’en. Det kræver imidlertid, at hele maskinen pilles fra hinanden, hvis man vil have adgang til hukommelsen.

De store 27″-iMac har indbygget en særlig indgang på bagsiden, der kan anvendes til at udskifte RAM’en, uden at maskinen skrues fra hinanden.



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>