Blog: Udnytter din virksomhed hele potentialet i tablets?





Moderne medarbejdere er kræsne
Informationsteknologi har på mange områder givet os mulighed for at optimere vores effektivitet og få mere fra hånden end nogensinde før. Men det er ikke kun virksomhederne, der gør krav på fordelene ved den nye teknologi. Medarbejderne er blevet kræsne og har nu tårnhøje forventninger til, hvilke teknologiske enheder de bør få stillet til rådighed af deres virksomhed – både til arbejdsbrug og til privat brug.

Det er kun få år siden, at tablets begyndte at gøre deres indtog i de danske hjem – og salget til private er nærmest eksploderet siden da. Men virksomhederne har endnu ikke taget tablets til sig som et strategisk redskab. Måske har de været i tvivl om, hvordan deres medarbejdere kan bruge tablets til at arbejde mere effektivt – for de fleste medarbejdere har jo allerede computere og smartphones ved hånden? 

Mere udflydende grænser stiller krav til teknologien
Arbejdslivet har ændret sig markant gennem det seneste årti, og mange medarbejdere opererer i dag med kortere responstider og mere udflydende grænser mellem arbejde og fritid. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne giver medarbejderne gode muligheder for at melde hurtigt tilbage og træffe beslutninger uden for normal arbejdstid, hvis situationen kræver det. Alle, der har prøvet at skrive en lang mail på en smartphone, ved, hvor besværligt det kan være, når man ikke har optimale arbejdsbetingelser.

Som det allerede er blevet konstateret i de fleste moderne danske hjem, rammer tablets godt ned i smørhullet mellem computeren og smartphonen. Det gælder også i arbejdssammenhæng, hvor det kan være irriterende at skulle starte arbejdscomputeren op, fordi man har set på sin smartphone, at der er kommet en mail, man skal svare på. Men for mange danske medarbejdere kommer en tablet først virkelig til sin ret, når alle digitale aktiviteter – både private og professionelle – kan udføres på den.

“Innovation Gap” skal undgås
Udfordringen for mange virksomheder er, at deres medarbejdere forventer samme fleksibilitet og funktionalitet, som de har på deres private enheder. Der kan dog være udfordringer i forhold til sikkerhed og integration, som gør det svært for virksomhederne at indfri dette krav. Det kaldes for virksomhedernes “Innovation Gap”, og det skal de forsøge at mindske så meget som muligt for at sikre medarbejderne optimale arbejdsbetingelser.

Mange virksomheder har vokset sig til et digitalt kludetæppe af forskellige operativsystemer, programmer, apps og enheder, og derfor er det ikke nødvendigvis en nem opgave at give medarbejderne fuld fleksibilitet på deres tablets. Virksomhederne føler ofte, at de løber en sikkerhedsrisiko ved at give deres medarbejdere ekstern adgang til netværk, virksomhedsdata og andre følsomme data, og det ser ud til at blive endnu vanskeligere fremover.

Hvad kan virksomhederne gøre?
Med endnu flere digitale arbejdsgange i virksomhederne i de kommende år samt større og større forventninger fra medarbejdernes side til at få stillet en tablet til rådighed er virksomhederne nødt til at finde en tabletstrategi, der fungerer for dem.

Det vigtigste er, at hver enkelt virksomhed forstår og viser medarbejderne, hvor tablets passer ind i virksomhedens arbejdsgange. Det kan gøres ved at vælge tablets, der er designet specielt til virksomheder. De skal have masser af processorkraft og lækkert design, så de opfylder kræsne medarbejderes behov, og samtidig skal de indeholde en stærk sikkerhedsløsning og kunne integreres problemfrit i virksomhedens eksisterende it-miljø.

Når en virksomhed vil give sine medarbejdere fuld fleksibilitet i form af en tablet, som kan bruges på og uden for kontoret, er det derfor vigtigt at få medarbejdernes forventninger og virksomhedens krav til sikkerhed og integration til at gå op i en højere enhed. Med en fuldt integreret og brugervenlig tablet under armen er medarbejderne klar til at blive endnu mere effektive – til virksomhedens fordel.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>