Dansk Folkeparti vil gøre e-boks til et frivilligt valg

Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard fortalte i sin grundlovstale at partiet arbejder på et forslag, som skal gøre e-boks til et frivilligt valg for alle.

I talen, der blev afholdt på Lykkesholm Slot på Fyn, angreb Kjærsgaard desuden regeringens digitaliseringspolitik. Især falder det værdiordføreren for brystet, at alle danskere fra november bliver stillet over for et krav om at oprette en såkaldt ”E-boks” på internettet til al kommunikation med det offentlige. Pia Kjærsgaard frygter, at dette især vil gå ud over de ældre og de handicappede.

»Det er da sikkert rigtig godt for rigtig mange danskere, at de kan klare forretningerne med det offentlige via nettet i en travl hverdag. Men alle? Og tvang?«, lød fra Kjærsgaard. Og hun fortsatte:

»Dansk Folkeparti har mange steder rundt omkring i kommunerne presset på for, at de ældre skal kunne fritages fra den ”digitale tvang” ved at underskrive en erklæring, som hjemmehjælperen eller plejehjemspersonalet kommer med. Men det er ikke nok! For vé den arme synder, som afgiver urigtige oplysninger. Det kan straffes med fængsel i op til flere måneder! Ærlig talt, hvor er vi henne? Straffe folk med fængsel, fordi de ikke kan gå på internettet? Det er det rene vanvid!«

»For der kan være mange forskellige årsager til, at folk ikke kan bruge internettet, og ingen skal tvinges«, sagde hun.

Læs hele talen her

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>