Danske kommuner må nu levere gratis trådløst internet




De danske kommuner får nu lov til at stille gratis, trådløst net til rådighed for turister. Det skriver Berlingske.

Et bredt flertal af Folketingets partier har som led i en stor turisme-aftale besluttet at ændre på teleloven, så kommunerne kan stille de trådløse forbindelser gratis til rådighed for udenlandske turister.

Det har der hidtil ikke været hjemmel til i lovgivningen.

“Der er enighed om at ændre teleloven, så der skabes hjemmel til, at kommuner kan udrulle Wi-Fi til sådanne turismeformål, herunder i tilknytning til turistbureauer, seværdigheder og bymidter,” hedder det i aftalen om vækstplan for dansk turisme, som regeringen forleden indgik sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og De Konservative.

Begrundelsen er, at hvis turister får adgang til gratis internetforbindelse, vil de få nemmere adgang til at bruge de forskellige, digitale tjenester, der er rettet mod turister, uden at der skal betales dyr roamingafgift, skriver avisen.

Telefirmaer: Hold jer væk, kommuner
De danske tele- og internetselskabers brancheforening, Teleindustrien, har tidligere påpeget, at kommuner skal holde sig langt væk fra området.

Telebranchen mener ifølge direktør i Teleindustrien Jakob Willer, at grønt lys for kommunalt Wi-Fi vil bryde med de liberale markedsvilkår, som hele telemarkedet er baseret på.

Statsforvaltningen har da også tidligere slået fast, at det er i strid med kommunalfuldmagten, at kommunen skal kunne levere trådløst net gratis til alle i for eksempel centrale byområder.

Adskillige kommuner – heriblandt Høje-Taastrup, Frederiksberg og København – har i forskelligt omfang afprøvet mulighederne.

Det kan du læse mere om her: Gratis Wi-Fi fra kommunen myldrer frem.

Erhvervs- og Vækstministeriet, som står bag turismeaftalen, vil ifølge Berlingske nu indkalde kommunerne, telebranchen og turistbranchen til drøftelser om at finde en fornuftig løsning.

Der er ikke sat en fast tidsplan op endnu.

Læs også:

Test: Mobilt internet spiller max

Test: Kommunalt Wi-Fi er en begrænset oplevelse



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>