Danske websider loader med sneglefart i udlandet

Mange store danske virksomheder henter en stor del af omsætningen i udlandet. Men der er tilsyneladende ikke samme fokus på at få den internationale webside til at fungere tilfredsstillende uden for Danmarks grænser.

Det viser en ny undersøgelse, som firmaet Digicure står bag, hvor websider for Udenrigsministeriet og 32 danske firmaer med internationalt marked blev målt fra Irland og Californien. På flere af siderne skulle de besøgende nemlig være meget tålmodige, med Haldor Topsøes webside som bundskraber med 25 sekunders ventetid fra Californien, før hele siden er loadet.

Fra den amerikanske vestkyst tog det også over ti sekunder i gennemsnit at hente forsiden på Bestseller.com, Flysas.com, UM.dk (Udenrigsministeriet) og Flsmidth.com, viser målingerne, som blev gennemført hvert tiende minut i en uge.

Den hurtigste webside var Lego.com, som blev indlæst på 0,69 sekunder i gennemsnit fra Irland og 1,08 sekunder fra Californien.

Digicure kørte samme undersøgelse i marts 2013, og siden da er det gået ned ad bakke for de danske websider med internationalt publikum. Ventetiden er steget med 47 procent for besøgende fra Californien, oplyser firmaet. Dengang klarede Haldor Topsøe sig i øvrigt fint og lå i toppen, mens Udenrigsministeriet klarede sig værst med over 16 sekunders load-tid fra USA.

Der findes flere måder at forbedre svartiderne fra fjerne lande på. Den klassiske er at få siden duplikeret og cachet i flere verdensdele gennem et content delivery network (CDN), mens generelt lange svartider er et tegn på en for tung side, der trænger til oprydning og optimering.

Målingerne skete fra Amazons serverpark i Irland og Californien, og indholdet blev i sagens natur ikke cachet fra gang til gang. Det vil en browser normalt gøre, så gentagne besøg på en side vil normalt føre til væsentligt hurtigere load-tider.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>